“28 Şubat, yakın siyasi tarihimizin kara bir lekesidir”;

“28 Şubat, yakın siyasi tarihimizin kara bir lekesidir”

Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü yazılı basın açıklamasında bulundu. 28 Şubat sürecini sert bir dille eleştiren Ünlü “28 Şubat, yakın siyasi tarihimizin kara bir lekesidir” dedi....

“28 ŞUBAT, SADECE ASKERİ BİR DARBE DEĞİLDİR”

28 Şubat hakkında yazılı basın açıklamasında bulunan İl Başkanı Doğan Ünlü: “Bugün, demokrasinin, halk iradesinin, temel hak ve özgürlüklerin darbeci zihniyet tarafından askıya alınmasının; postmodern tekniklerle Türkiye Cumhuriyeti hükûmetinin görevinden uzaklaştırılmasının 25’inci yıl dönümü. 28 Şubat, yakın siyasi tarihimizin kara bir lekesidir. 28 Şubat, sadece askeri bir darbe değildir. Aynı zamanda siyasi, kültürel ve sosyal bir darbedir. Bu süreç, ülkemizin belirli bir kesimini nefessiz bırakmaya çalışan, onlara yaşam hakkı tanımayan; sivil toplum kuruluşlarının, sözde aydınların da yer aldığı bir asker-sivil işbirliği ürünüdür. Eğitimden sağlığa, ticaretten kültüre toplumun önemli bir kesimi bu süreçte ikinci sınıf insan muamelesine maruz bırakılmıştır. İkna odaları kurularak başörtülü kardeşlerimize telkinler yapılmış, imam hatip ve meslek liselerine üniversite yolu kısıtlanmıştır. Dini inançları sebebiyle insanlarımızın çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alınmıştır. 28 Şubat'ta gencecik insanların hayalleri, ideolojik kurşunlarla delik deşik edilmiştir. “Bin yıl sürecek” dedikleri bu süreç, aziz milletimizin feraseti sayesinde kısa sürede sona erdirilmiş; millet, iradesini yeniden tecelli ettirmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti kadroları tarafından tarihe kara bir leke olarak geçen bu sürecin uygulamaları birer birer ortadan kaldırılmış, bu zihniyet tasfiye edilmiştir. Ankara sokaklarında tankları yürüterek demokrasiye “balans ayarı” verenler tarihe gömülmüştür” dedi.  

28 ŞUBAT’IN MAĞDURLARINI SAYGI VE HÜRMETLE ANIYORUZ

İl Başkanı Ünlü ifadelerine şöyle devam etti: 28 Şubat’ın karanlık günlerine dönmemek için milletçe demokrasimize ve tüm farklılıklarımızla bizleri millet yapan değerlere bağlı kalmak durumundayız. Millet iradesini gaspetmeyi hedefleyen zihniyeti ve uygulamaları asla unutmayacağız. Bizler, unutmadığımız ve unutturmadığımız sürece 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz gibi antidemokratik uygulamalar tekrarlanmayacaktır. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala hafızalarımızdan silinmeyen 28 Şubat’ın mağdurlarını saygı ve hürmetle anıyoruz”. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum