Kendir Ekimi için imzalar atıldı;

Kendir Ekimi için imzalar atıldı

Kendir Ekimi İmza Töreni, Taşköprü ilçesi Mustafa Sıtkı Erkek Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi....

İmza törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve ekim yapacak olan çiftçilerin katıldı.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın girişimleri ve Kastamonu Sanayici İşadamları Derneği’nin destekleriyle Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım kararı alan Anadolu Kenevir Endüstri AŞ’nin bu yılki deneme üretimi için çiftçilerle yaptığı KendirEkimi İmza Töreni, Mustafa Sıtkı Erkek Meslek Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Taşköprü ilçesi Mustafa Sıtkı Erkek Meslek Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda 47 çiftçinin 750 dönüm alanda ekimine başlayacağı kenevir bitkisi için çiftçiler ve Anadolu Kenevir AŞ. Yetkilileri arasında imzalar atıldı.

Marmara Üniversitesi’nin destek verdiği projede bu yılki deneme ekiminin ardından önümüzdeki yıl Anadolu kenevir firmasının OSB’de tamamlayacağı yatırımı ile 10-15 bin dönüm alanda kenevir ekiminin devam edeceği, ilçemizin geçmişte olduğu gibi yeniden kendir-kenevirin başkenti konumuna gelmesi hedeflendiği kaydedildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum