Sahte jandarma yakalandı;

Sahte jandarma yakalandı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Yavuçkuyucağı köyünde ikamet eden S.K (81) isimli şahsın 08.02.2022 tahinde 14:00 sıralarında kendisini Jandarma personeli olarak tanıtan kimliği belirsiz bir şüpheli tarafından telefonla aranarak bir olaydan dolayı parmak izlerine ihtiyaç olduğu söyleyerek dolandırdı....

Kimliği belirsiz şüpheli yaşlı adama Jandarma personelinin evlerine gelerek evinde bulunan altın ve paraları vermesi gerektiğini söyledi. O sırada eve diğer şahsın yaşlı çiftin evine gelerek 2 adet bilezik ve 8.500 TL nakit parasını alarak kayıplara karıştılar.  Olay üzerine; M.I. isimli şahıs köye 4 km uzaklıkta ormanlık arazide JASAT (Jandarma Dedektifleri) tarafından, üzerinde 2 adet bilezik ve 8.500 TL nakit para ile yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Yavuçkuyucağı köyünde ikamet eden S.K (81) isimli şahsın 08.02.2022 tahinde 14:00 sıralarında kendisini Jandarma personeli olarak tanıtan kimliği belirsiz bir şüpheli tarafından telefonla aranarak  bir olaydan dolayı parmak izlerine ihtiyaç olduğu söyleyerek dolandırdı. JASAT timi tarafından yapılan titiz çalışmalar Mobese ve kamera izlenimleri üzerine şüpheli şahsın Adana’dan  yolcu otobüsüyle Kastamonu otogarına geldiği tespit edildi.  Yolculuk için farklı bir isim kullandığı öğrenilen ve şüphelinin M.I isimli şahıs olduğu tespit edilmesi üzerine, dolandırıcılık olayı sonrasında şüpheli şahıs köyden kaçamayarak ormanlık alana doğru kaçtı. Şahsın kaçış güzergâhında ayak izlerinden de yola çıkılarak Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı 8 Asayiş Timi, 2 Komando timi. 2 Trafik timi, 2 JASAT timi, 2 KOM timi, 1 İstihbarat timi, 1 İz takip unsuru, 1 Arama kurtarma köpeği unsuru ve 1 Drone ekibi ile arazide ve kaçış güzergâhlarında Termal drone ile havadan ve Komando ve asayiş Timleri ile yerden operasyon düzenlendi. 32 saatlik arama sonucunda, Şüpheli M.I. isimli şahis olay yerine yaklaşık 4 km mesafede Sarı kavak köyüne ait ormanlık arazide boş bir karavanda yakalandı. M.I. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada 2 adet altın bilezik, 8.500 TL nakit para. 1 adet cep telefonu, 1 adet sim kart, 1 adet otobüs bileti ele geçirildi.

 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum