25 milyarlık yatırım, 25 bin yeni istihdam;

25 milyarlık yatırım, 25 bin yeni istihdam

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen İstişare Toplantısı, geçtiğimiz Cumartesi günü Seydiler Seyit Zülfikar Vakfı misafirhanesinde gerçekleştirildi....

Toplantıya MÜSİAD üyelerinin yanı sıra MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kastamonulu hemşehrimiz Soner Meşe, MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Abdulsamed Temel, MÜSİAD 3. Bölge Sorumlusu hemşehrimiz Yaşar Kaymakçıoğlu, MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Abalı, Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, bazı STK temsilcileri ve kurum idarecileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; “Hem faaliyetlerimizin değerlendirilmesi hem de gelecek faaliyet planlarımızın oluşturulmasında sağlıklı kararlar almamız için önem teşkil eden istişarelerimizin 2022 yılının ilk toplantısını yapıyoruz. İstişare, sözlük anlamı bakımından da görüş alışverişinde bulunma, danışmak anlamındadır. Bunların yanında da sünnet olması hasebiyle önemsediğimiz bir konudur. Bu bağlamda senede 4 defa yaptığımız istişareler artık geleneksel hale gelmeye başladı. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız etkinliklerin en önemlisi şüphesiz istişareler. Üyelerimizin kaynaşması ve ihracatlarının gelişmesi, üretim ve istihdamın arttırılması noktasında çok faydalı olduğunu belirtmek isterim” dedi.

“HER SEKTÖRDE VARIZ”

Sevgilioğlu, 2021 istişareleri ve sonuçları hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Bugün de nihayet bir ilk gerçekleştiriyoruz. 11 Eylül’de göreve gelen Genel Başkanımız sayın Mahmut Asmalı, sağ olsun bizi yalnız bırakmamaları için as takımını görevlendirdi. Bugün bu toplantımıza iştirak eden Genel Başkan yardımcımız Soner Meşe, Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu Başkanımız Abdulsamed Temel, 3. Bölge Sorumlumuz Yaşar Kaymakçıoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Kadir Abalı’ya yoğun programları arasında bizlere de vakit ayırdıkları için şükranlarımı sunuyorum. MÜSİAD Kastamonu Şubesi olarak sanattan yeme içme sektörüne, inşaattan sanayisine, kültüründen eğitimine, turizminden sağlığa her sektörde varız. Ticaretimizi sürdürdüğümüz bu kadim kente vefa borcumuzu ödemek için genel merkezin tecrübesi ile mahalli ve evrensel değerleri gözeterek şehrin bekası ve hemşerilerimizin yaşam standartlarının arttırılması için yapılacak her etkinlikte ve çalışmalarda üstümüze düşen ne görev varsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Kastamonu, her dönem devletinin yanında olmuş hiçbir zaman isyan etmemiş, şikâyette bulunmamış kadim bir kenttir. Devletinden istemeyi kendine zül görmüş bir kent. Ancak son yıllarda yapılan yatırımlarla kabuğunu kırmaya başarmıştır. Bir önceki yıla göre artarak 2021 yılında 379 milyon dolarlık ihracatı yeterli olmasa da bizlere umut vermekte.  Gelecek dönemde de ekonomiyi destekleyen pozitif hareketler sürecek, üretim, yatırım ve istihdam politikaları kapsamında ilimiz ölçeğinde de çalışmalarımız devam edecektir. Özellikle de ihracat yapan üyelerimizin proje yatırımları MÜSİAD Genel Merkezimizin destekleri ve tecrübeleri ile ilimiz, ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

ANADOLU ÜRETİM VE YATIRIM HAREKETİ

Genel merkezimizin girişimleri ile hazırlanan Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ne ilimiz de dâhil oldu. Kastamonu MÜSİAD üyelerimizden ihracat öncelikli üretime yönelik başlamış veya proje aşamasında olan yatırımlarını rapor haline getirip genel merkezimize ilettik. Genel merkezimiz ülke genelindeki şubelerden gelen yatırım faaliyetlerini de içeren raporları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmede iletmişlerdir. Gerçekleştirilen bu görüşme sonucunda Adana, Afyon, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Mersin, Samsun, Karabük, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Tokat, Kırşehir, Kayseri, Konya ve Hatay’la beraber ilimiz Kastamonu da başta olmak üzere 40'tan fazla noktada gerçekleştirilecek yatırımların ihracat odaklı üretim mekanizmasını desteklemesi öngörülmüştür. Bu katkılarından dolayı MÜSİAD Genel başkanımıza ve ekibine şükranlarımızı sunarım. Bugün burada cem olmamıza vesile olan Seydilerli üyelerimize her zaman yanımızda olan Hacı Hüseyin Akpınar abimize, istişaremize katılan STK başkanlarımıza, kurum amirlerimize bizi bir yapan Kastamonu MÜSİAD üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize, Genel Başkan Yardımcımız hemşehrimiz Soner Meşe’ye, MÜSİAD Genel Merkez yetkilerimize, kuruluşundan bugüne şubemize ve şehrimize hizmeti etmeyi görev bilen eski başkanlarımızdan Hacı Hüseyin Kaymakçıoğlu abimize, Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Oğuz Fındıkoğlu ve Mustafa Şensoy başkanımıza da şükranlarımı sunuyorum.”

FINDIKOĞLU: “HER TÜRLÜ YATIRIMDA TAKİPÇİ VE TEŞVİKÇİ OLACAĞIZ”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ise; “Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları devlet ile iş dünyası arasında köprü vazifesi görürler. Üyelerinin ticari hayatlarında karşılaştıkları birçok sorun veya aşılması gereken konu, STK’lar aracılığı ile gerekli makamlarda yürütülen lobi faaliyetleri ile çözülür. STK’lar gerek kanunların gerekse de mevzuatların üyeleri lehine düzenlenmesinde de büyük rol oynarlar. Kastamonu’da neredeyse üyelerinin tamamı Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı olan MUSİAD Kastamonu Şubesi ile geçmişte olduğumuz gibi günümüzde de iş birliği ile hareket ediyor ve güçlerimizi birleştirerek Kastamonu iş dünyasına hizmet etme gayretimizi sürdürüyoruz. İlimiz ve bölgemiz adına yapılacak her türlü yatırımda dün olduğu gibi yarın da takipçi ve teşvikçi olacağız. Ayrıca şahsım adına ben de MÜSİAD ailesi ile birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum”’ dedi.

ERDOĞAN: “MÜSİAD ÜYELERİ, TİCARİ AHLAKI ÖN PLANA İNSANLAR…”

Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan da konuşmasında şunları ifade etti; “İlçemizdeki üyelerimizden yola çıkarak MÜSİAD denince; milli-manevi duruşları, ticari ahlakı ön plana çıkaran insanlar olarak algılamaktayım. Bu çizgiyi daha da ileri getirerek istihdam ve yatırım konularında bölgemizi ve memleketimizi daha da gelişmişlik seviyesine getirme konusunda çabalarınızı görüyor ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”

ABUKAN: “SEYDİLER’İ İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan ise; “Bugün burada görüyoruz ki iş insanlarını ağırlayan Seydiler ilçemiz, sanayide cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hem Seydiler Kaymakamı olarak hem de Seydiler Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı olarak Seydilerimiz ile gurur duyuyor, ilçemizi daha da ileriye götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Programı organize eden MÜSİAD temsilcilerine teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

MEŞE: “2022'DE DAHA ÇOK YATIRIM OLUŞTURMA AMACINDAYIZ”

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşe de şöyle konuştu; “Anadolu'da ihracat odaklı üretim ve yatırımı teşvik etmek için başlattığımız ‘Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi’ kısa sürede üyelerimizin 20 milyar TL'lik yatırımıyla karşılık buldu. Genel Başkanımız Mahmut Asmalı'nın da ifade ettiği gibi ilk etapta bu rakamı 25 milyar TL'ye çıkararak yine ilk etapta 25 bin yeni istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. MÜSİAD olarak ülkemizin güçlü yarınları için çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu kapsamda ülkemizdeki yabancı büyükelçileri iş insanlarımızla bir araya getirerek yatırım yılı ilan ettiğimiz 2022'de daha çok yatırım oluşturma amacındayız. Büyükelçiler ile sanayicilerimizi sektörel buluşmalarda buluşturarak ticari diplomasiye katkı veriyor iş insanlarımıza uluslararası ticarette doğrudan temas imkanı sağlıyoruz. Her bir şehrimiz ayrı değerli, farklı güzellikler ve fırsatlar barındırıyor. Kastamonu da üretim alanındaki potansiyeli ile öne çıkıyor. Hedefimiz Kastamonu ve bölgemizin ihracat rakamlarını çok daha ileri taşımak. Ülkemize, şehirlerimize, Anadolulu iş insanlarımıza güveniyoruz. Yatırım planlaması yapan tüm üyelerimize de canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni üyelere rozet takılması, üyelik kitlerinin sunumu ve toplantılara katkılarından dolayı misafir ve üyelere plaket takdimi ile devam eden toplantı Genç MÜSİAD Kastamonu üyelerine teşekkür belgelerinin verilmesi ile devam etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ise üyeler arası istişare toplantısı yapılarak program sona erdi. 






Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum