Cengiz Aygün açıkladı; Ballıdağ'da son durum ne?;

Cengiz Aygün açıkladı; Ballıdağ'da son durum ne?

Kastamonuluların merakla beklediği proje için geri sayım başladı....

İş adamı Cengiz Aygün, projede geldikleri son aşamayı aktardı.  Bürokratik işlemlerin biraz uzun sürdüğünü söyleyen Aygün, Sağlık Bakanlığı'ndan onay almak için projede  bazı değişiklikler yaptıklarını söyledi.

 

Daday ilçesinde 15 yıldır kullanılmayan Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesiyle ilgili ihaleyi alan şirket, çalışmalarını sürdürüyor.  Kastamonulu iş adamı Cengiz Aygün, öncülüğünde gerçekleştirilen projenin son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bürokratik işlemlerin uzun sürdüğünü belirten Cengiz Aygün, projelerini bitirdiklerini fakat; yapmayı planladıkları Yaşlı Bakım Merkezi için Sağlık Bakanlığı'ndan onay almak için biraz değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Nisan ayı içerisinde temel atmayı planladıklarını söyleyen iş adamı Cengiz Aygün; '' Mart ayının sonuna kadar projelerimizi tamamlayıp, son revizyonlarla ondan sonra  binanın inşaatının başlaması için gerekli izinleri Özel İdare'den almayı planlıyoruz'' dedi.

 

1954 yılında Türkiye’nin en büyük ikinci göğüs hastalıkları hastanesi olarak yapılan ve yaklaşık yarım asır hizmet veren Daday Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 2005 yılında kapılarını kapatmış ve adeta kaderine terk edilmişti. Hastane 2005 yılında SSK’dan Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş, Bakanlık tarafından da daha sonra 49 yıllığına Hacettepe Üniversitesi’ne kiralanmıştı

Hacettepe Üniversitesi’nin, gerekli yatırımı yapamayacağını belirterek Orman Genel Müdürlüğü’ne devrettiği hastaneyle ilgili olarak açılan ve  14 Aralık 2020 tarihinde yapılan kiralama ihalesini Aygün ailesinin sahibi olduğu Tez Madencilik kazanmıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • SEBAHATTİN yankovan Karabük Dadaylı / 19.02.2022 16:06

    Procdeki değişiklerden bahsedenseniz bilgi sahibi oluruz hayırlısı olur inşaallah