YKS başvuruları başladı;

YKS başvuruları başladı

YKS başvuru ücreti 2022 yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oldu....

Binlerce üniversite adayı, ‘YKS başvuruları başladı mı?’‘Başvuruda bulunmak isteyenler YKS başvuruları nasıl yapılacak?’ sorularının cevaplarını arıyor. Bu yıl yaklaşık 2,5 milyon kişinin gireceği 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün başladı. 

Detaylar haberimizde…

Bugün itibariyle başlayan YKS başvuruları, 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında alınacak. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar ise 16-17 Mart tarihleri arasında geç başvuru yapabilecek. 3 oturumlu olan YKS 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak. Bu kapsamda Temel yeterlilik Testi 18 Haziran Cumartesi, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi 19 Haziran Pazar günü ve Yabancı Dil Testi ise yine 19 Haziran Pazar öğleden sonra yapılacak. Milyonlarca aday, üniversite sınavında ter dökecek. YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak binlerce genç, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda adayların e-Devlet şifreleri ve TC kimlik numaraları ile başvuru yapabileceklerini belirterek; “Yeni kimlik kartı olan adaylar, e-Devlet şifreleri ile başvuru merkezlerine gitmeden tüm işlemlerini ÖSYM AİS Mobil uygulamamızdan ve http://ais.osym.gov.tr adresimizden yapabilecekler” dedi.

YKS BAŞVURU KILAVUZU

YKS başvuru ücreti henüz belli değil. YKS başvuru kılavuzu yayımlandığında, sınav ücreti de açıklanmış olacak. Bu yıl başvuru ücretinin 110 TL olması bekleniyor.Geçen yıl ÖSYM adaylardan sadece TYT'ye girecek olanlara 90,00 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT'den herhangi birine girmek isteyen adaylara 180,00 TL; TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 270,00 TL sınav ücreti ödemişti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum