“Ucuz Elektrik Platformu kuralım”;

“Ucuz Elektrik Platformu kuralım”

Vatan Partisi İl Başkanı Hüseyin Günüç, parti binasında elektrik zamlarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi....

İl Başkanı Günüç; “Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını görüyoruz, özel çıkar halkın çıkarının tepesine bindi, halkı elektrik çarptı. Enerji krizi dünyada da yükselmektedir. Yükselen bu enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Gelin, diğer illerde olduğu gibi Kastamonu'da da Ucuz Elektrik Platformu'nu kuralım ve halkımızın bu haklı talebine öncülük edelim” ifadelerine yer verdi.

“HÜKÜMET, HALKI DEĞİL, ÖZEL ŞİRKETLERİN ÇIKARINI DESTEKLİYOR”

Vatan Partisi Kastamonu İl Başkanlığı binasında l Başkanı Hüseyin Günüç, elektrik faturalarına gelen zamlarla ilgili basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Günüç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“Başta elektrik olmak üzere, enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez. Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını görüyoruz, özel çıkar halkın çıkarının tepesine bindi, halkı elektrik çarptı. Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı karla satıyor. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor. Enerji dağıtımı kamu hizmetidir. Enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kar amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının dönmesi, çarşıların şenlenmesi ve toplumsal huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle, yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere Nükleer enerji, üretimin geliştirilmesi ve Türkiye'nin geleceği açısından şarttır.”

“ENERJİ KRİZİNİ KOMŞULARIMIZLA İŞBİRLİĞİ YOLUYLA AŞABİLİRİZ”

Enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Günüç; “Türkiye,rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alanında oldukça yüksek potansiyeli var. Bu alanlara da gerekli yatırımlar yaparak enerji kaynaklarımız çeşitlendirilmelidir. Vatan Partisi'nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Alana gerekli yatırımları yaparak, enerjide dışa bağımlılığı en asgariye indirecektir. Hükümetimize öneriyoruz: ‘Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.’ Enerji krizi dünyada da yükselmektedir. Yükselen bu enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir, Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot sağlayabiliriz. Partimiz bu amaçla, ilgili ülkelerle görüşmeler yapmaktadır. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki hükümetimiz, ABD'nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditleri görsün ve dostlarımıza güven versin” dedi.

“EYLEMLERİN ABD'NİN KAOS PLANLARINA HİZMET İÇİN SAPTIRILMA TEHLİKESİ VAR”

Günüç, son olarak, şöyle konuştu; halkın elektrikle ilgili yaptığı eylemler haklı ancak dikkat edilmeli. Bu eylemlerin bölücü amaçlarla ve ABD'nin kaos planlarına hizmet için saptırılma tehlikesi vardır. Vatan Partisi olarak, söz konusu bu tehlikelerin karşısındayız ve eylemlerin başarısı için görevimizin başındayız. Buradan, başta siyasi partilerimiz olmak üzere, bütün demokratik kitle örgütlerine ve yurttaşlarımıza çağırımızdır. Gelin, diğer illerde olduğu gibi Kastamonu'da da Ucuz Elektrik Platformu'nu kuralım ve halkımızın bu haklı talebine öncülük edelim. Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, ucuz elektrik verilsin, zamlar geri çekilsin!” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum