70 çocuğun yüzü gülecek;

70 çocuğun yüzü gülecek

TİP 1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’nin protokolü; projeye sponsor olan Kronospan (SFC Entegre), projenin yürütücülüğünü üstlenen İl Sağlık Müdürlüğü ve Kastamonu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Vali Avni Çakır, başkanlığında imzalandı....

Kastamonu’da bulunan Tip 1 Diyabetli çocukların yaşadıkları bir takım sıkıntılarından kurtulması amacıyla Vali Avni Çakır öncülüğünde TİP 1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tespit edilen Tip 1 Diyabet tanısı almış çocukların aileleriyle görüşülerek cihaz kullanımı uygun olan çocuklara Kastamonu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sensörlü şeker ölçüm cihazı dağıtımı yapılacak. Cihazın fiyatı 450 TL olup, 12-14 gün kullanım süresi olan sensörü de 450 TL civarı olduğu belirtildi. Bir çocuk için temin edilecek ekipmanın yaklaşık maliyeti 17 bin TL. Cihazlar Valilik tarafından koordine edilen bağışçı firma Kronospan (SFC Entegre) tarafından karşılanacak olup, hastalara ücretsiz bir şekilde teslim edilecek.

ÇAKIR; “BU PROJE 3 İLA 17 YAŞ ARASI ÇOCUKLARIMIZI BAZ ALDIK”

Protokolün imza töreninde konuşan Vali Avni Çakır; “Diyabet hastalığı doğumla beraber gelen, şu anki imkânlarla kişinin hayatı boyunca giden, 24 saat boyunca da kontrol altında tutulması gereken, vücuttaki kan şekeri oranının takip edilmesi gereken bir hastalık. Bununla alakalı ülkemizde, değişik illerde farklı projeler hayata geçirildi. Bizde yaklaşık bir buçuk aydır Valilik olarak ilimizde böyle bir projenin hayata geçmesi noktasında bir fikir geliştirdik. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinesinde, ilimizdeki diyabetli hasta sayısını çıkardık. Bu projemiz 3 ila 17 yaş aralığındaki çocuklarımıza yöneliktir. Kan şekerinin ölçülmesini sağlayan bir sensör ve okuyucusunu çocuklarımıza temin edeceğiz. Bu kapsamda ilimizde 70 tane çocuğumuz bulunmakta. Tip Diyabet hasta sayısı daha fazla. Fakat bu proje 3 ila 17 yaş arası çocuklarımızı baz aldık. Neticede bu projeden 70 tane çocuğumuz faydalanacak. 26 ailemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kriterlerine uyduğu için masrafları vakfımız tarafından karşılanacak. Geri kalan ailelerimizin de sensör ihtiyaçları yüklenici firma tarafından karşılanacak. 36 çocuğumuz merkezde, 5 Araç’ta, 8 Taşköprü’de, 2 Küre’de, 1 Şenpazar’da, 2 Devrekani’de, 6 Tosya’da, 6 İnebolu’da, 3 Cide’de, 1 Bozkurt’ta olmak üzere 70 çocuğumuz projeden faydalanacak. Bu proje ilk etapta bir yılı kapsıyor. Eğer devletimiz bunu ödeme kapsamına alırsa bu sorun olmayacak ama sonraki yıllarda hayırseverlerimizin destekleriyle umarım projemiz devam edecektir. Eğer ulaşamadığımız insanlarımız da varsa, proje kapsamında elimizden gelen desteği vereceğiz” diyerek destek veren Kronospan’a teşekkür etti.

GÜLAMOĞLU; “BU HASTALIKTA EN BÜYÜK SORUNU YAŞAYAN ÇOCUKLARIMIZ”

SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu; “Bizim için en önemlisi geleceğin teminatı çocuklarımız. Bu hastalıkta en büyük sorunu yaşayan çocuklarımız. Önemli olan çocuklarımızın hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmeleri için çok önemli bir proje” diyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum