Kastamonu tarımına nefes olacak;

Kastamonu tarımına nefes olacak

IFAD Projesi İş Yapım Protokolü, Vali Avni Çakır başkanlığında projenin ortakları Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Tanrıkulu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan’ın katılımıyla Valilik binasında düzenlenen imza töreninde imzalandı....

İlimize gönderilecek olan 12 milyon 200 bin TL’nin ilgili kurum, kuruluşlara tahsisi ve yapacağı çalışmaları protokolle duyurmuş olacağız. Büyükbaş hayvancılığa çok büyük katkı sağlayacak. Bir taraftan hayvancılık verilerimizi arttırırken, bir taraftan da hayvancılığa destek olacak yem bitkilerinin de üretimini artırmamız gerekiyor” dedi.

ÇAKIR; “HAYVANCILIĞI DAHA DA GELİŞTİRECEK BİR PROJE”

IFAD Projesi İş Yapım Protokolü, hakkında bilgilendirmede bulunan Vali Avni Çakır; “İlimiz tarım ve hayvancılığı için önemli olan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında ilimize gönderilecek olan 12 milyon 200 bin TL’nin ilgili kurum, kuruluşlara tahsisi ve yapacağı çalışmaları protokolle duyurmuş olacağız. Bu bütçenin bir milyon 893 bin 750 TL’si Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği’nin ‘Yeni Süt Toplama Merkezleri Yapımı ve Süt Toplama Merkezleri Modernizasyonu’ projesi kapsamında kullanılması sağlanacak. İlimizdeki büyükbaş hayvancılık ülkemizde ilk 10’larda. Bu anlamda hayvancılığı daha da geliştirecek bir proje. Büyükbaş hayvancılığa çok büyük katkı sağlayacak. Zaten küçükbaş hayvancılığı için daha önce bir proje imzalamıştık. O da kademe kademe hayata geçecek. Bu projenin 10 milyon 126 bin 250 TL’si İl Özel İdaresi’ne ait Kamu Ekonomik Altyapı Yatırımlar kapsamındaki  ‘Kapalı Sulama Suyu Tesisi Yapımı’ ile ‘Sulama Kanalı Modernizasyonu Yapımı’ projesine ayrıldı. Biz bir taraftan hayvancılık verilerimizi arttırırken, bir taraftan da hayvancılığa destek olacak yem bitkilerinin de üretimini artırmamız gerekiyor” dedi.

“AMACIMIZ ÇOK DAHA FAZLA TOPRAĞIMIZI SUYLA BULUŞTURMAK”

Sadece yem bitkilerini değil, her türlü tarımsal üretimin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Çakır, şöyle devam etti; “Mevcut iklim değişikliklerini de göz önüne aldığımızda, kontrollü sulama faaliyetleri ön plana çıkıyor. Bizim buradaki amacımız çok daha fazla toprağımızı suyla buluşturmak. Geçtiğimiz yıllarda arkadaşlarımız bu konuda çok güzel tecrübeleri var. Bu destekler mevcut sulama kanallarımızı arttıracağız. Daha çok toprağımızı, daha çok çiftçimizi suyla buluşturmuş olacağız. Öte yandan ilimizde çok ciddi baraj ve gölet yapımları söz konusu. Bunların tamamı devreye girdiğinde Kastamonu’daki tarıma elverişli toprağın en yüzde 80’ini sulanmış hale gelecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum