TÜGVA'lı gençler,  ebru sergisi açtı;

TÜGVA'lı gençler, ebru sergisi açtı

TÜGVA Kastamonu İl Temsilciliği kurslarında Ebru ve Katı sanatı eğitimlerine katılan öğrenciler, KastaMall AVM'de sergi açtı....

Yaklaşık 45 eserin bulunduğu sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen,  bu tür eğitimlerle birlikte gençlerin hem sanata yönlendirildiğini hem de kötü alışkanlıklardan korunduğunu  söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve TÜGVA İl Temsilciliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği sergi; ziyaretçilerden de tam not aldı.

 Sergiyi, vatandaşların yanı sıra Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İGM Başkanı Güray Parçal, STK temsilcileri de ziyaret etti.

İl Temsilcisi Selim Önen, şu ifadelere yer verdi; ''TÜGVA bünyesinde Kültür ve Sanat adı altında yaptığımız eğitimler var. Konağımızda kurslarımız devam ediyor. Bir çok kursumuz var, onlardan bir tanesi de Ebru ve Katı sanatıydı. Eğitimcilerimiz, Halk Eğitim  Müdürlüğü tarafından temin ediliyor, ortak bir çalışma yapıyoruz. Bu sergiyi de  TÜGVA ve Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yaptık. Şuanda burada azaltılmış şekilde 45 tane eser var. Tabi bu eserlerin sayısı çok fazlaydı çünkü bunlar bir yıllık bir birikimin ürünü. Mekan şartlarından dolayı sayılarını azaltmış olduk.''

Sanatın, toplumun ruhunu aydınlatan ve ona renk katan en önemli etmenlerden olduğunu söyleyen Önen, ''Bu sadece sanat değil; kültür, spor... Toplumunun geleceğini oluşturan geniş perspektifler oluşturan insanların yapacağı işler bunlar. Biz de bu anlamda bu tür işleri her zaman yapıyoruz. Bir çok eğitimimiz var; şuanda yaptığımız Ebru ve  Katı, minyatür, işaret dili, resim, spor, satranç gibi bir çok eğitimimiz var. Olabilir de bir gencimizde dahi o ışık, o sanat ruhu varsa, ortaya çıkacak bir cevher varsa çıkarmak istiyor ve gençlerimizi bu tür alanlara yönlendirerek bir çok olumsuz  davranışlardan uzak tutmak istiyoruz'' ifadelerine yer verdi.           











 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum