Ilgaz için ‘ortak’ çaba;

Ilgaz için ‘ortak’ çaba

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı olağan toplantıları devam ediyor. Şubat ayı toplantılarının 4’ncü birleşimi Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi....

Yapılan toplantının gündeminde komisyon raporları yer aldı. Toplamda 8 gündem maddesi görüşüldü. İGM Başkanı Güray Parçal, kış turizmiyle ilgili olarak ; “Projelerimiz var. Ilgaz’ı 4 mevsime çıkartmayla alakalı Çankırı’yla ortak neler yapılabilir toplantımız oldu. Avusturya firmasının Türk temsilcileri geliyorlar. Avusturya bu konuda profesyonel. Bizim oralara bütçe ayırmamız zor.Köylere yönelik gidecek hizmetleri kısıtlamadan, Yurduntepe’ye biraz daha farklı kaynaklar bulma çabamız var” ifadelerine yer verdi.

Toplantının ilk gündem maddesinde katı atık hizmeti sunulacak kamu kurum ve kuruluşları, OSB’ler ve ticari işletmelerle ilgili, katı atık toplama hizmet tarifesi bedeli Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu doğrultusunda belirlendi. Toplantının ikinci gündem maddesinde İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analiz laboratuvarında yapılmakta olan analizler için fiyat tarifesinin uygulanması, analizlerden ücret alınmaması ve 2022 yılı laboratuvar analiz fiyatlarının belirlenmesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi hakkında hazırlanan Esnaf Sanayi Ticaret ve Doğal Kaynaklar komisyon raporu görüşüldü. Rapor doğrultusunda analizler için fiyat tarifesi belirlendi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde Kültür Turizm Müdürlüğü rehber açığının kapatılması için hangi çalışmaları yapmıştır?2022 yılı turizm planlamalarının yapılacağı bu günlerde turizm şirketleri davet edilerek, ilimizdeki turizm potansiyelini tanıtmak için neler yapılabilir? İlimize gelen tur araçlarının nereleri gezebileceği konusunda planlama yapılmış mıdır?’ konularının araştırılmasını içeren önerge hakkında hazırlanan Gençlik Spor ve Turizm Komisyon raporu görüşüldü.

PARÇAL; “YURDUNTEPE’YE FARKLI KAYNAKLAR BULMA ÇABAMIZ VAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İGM Başkanı Güray Parçal; “Kış turizmi kapsamında ciddi bir ilgi var. Özellikle de Ankara’dan. Tam verimli olabilecek tatil zamanında 3 gün boyunca rüzgâr nedeniyle teleferik çalışmadı. Rüzgârda teleferiğin çalışmamasından dolayı kaybımız büyük. Ilgaz’ı 4 mevsime çıkarmakla ilgili projelerimiz var. Çankırı ile ortak neler yapılabilir bununla alakalı bir toplantımız oldu. Avusturya firmasının Türk temsilcileri geliyorlar. Avusturya bu konuda profesyonel. Bizim oralara bütçe ayırmamız zor. Milli Parkların hareketinden dolayı, tur otobüslerinin dönüp Yıldıztepe’ye gitmeleri söz konusu. Bizim, köylere yönelik gidecek hizmetleri kısıtlamadan, biraz daha Yurduntepe’ye farklı kaynaklar bulma çabamız var” dedi.

ÇETİN; “BARAJLAR İKLİMİ DEĞİŞTİRİYOR”

MHP İGM Üyesi Cihan Çetin; “Kırık Barajı etkileyecek ve kış turizmini bitirecek gibi geliyor bana. Barajlar iklimi değiştiriyor. Isı artacak, kar oranı etkilenecek” dedi.

UÇAR; “KASTAMONU’DAKİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR”

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Uçar ise; “2023 yılında Kastamonu UNESCO’ya Gastronomi şehri olmak için müracaatını yaptı. Burada Kastamonululara, Kastamonu’daki sivil toplum örgütlerine çok görev düşüyor. Eğer Gastronomi Şehri olursak, Kastamonu mutfağının ve mutfak kültürünün tanıtımının dünyaya yapılması, turizm açısından da çok etkili olur” ifadelerine yer verdi.

SEYDİLER TSM, HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Toplantının bir diğer maddesinde ise Seydiler ilçesinde organize sanayi bulunması, bundan dolayı gerçekte olan nüfusun kayıtlı nüfusa oranla 2 kat olduğu, ikinci bir ambulansın gerekliliği ile toplum sağlığı merkezi olarak kullanılmakta olan binanın devlet hastanesine dönüştürülmesiyle ilgili önerge doğrultusunda hazırlanan AR-GE Komisyon raporu görüşüldü. Raporda; “İlçede 25 yataklı devlet hastanesi olarak yapılıp şu anda zemin katı ve birinci katının bir bölümünde sağlık hizmeti yürütülen ve hastaneye dönüştürülebilecek donanımı ve kapasitesi olan binanın E3 Tipi hastaneye dönüştürülmesi konusunun Sağlık Bakanlığı’na iletilmesi için alınacak kararın İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi. Söz konusu rapor oy birliğiyle kabul edilerek İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi.

Mecliste ayrıca imar komisyonları ve yazılı ve sözlü önergeler görüşüldü.






Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum