“Olağanüstü Gayret Sarf Ediyoruz”;

“Olağanüstü Gayret Sarf Ediyoruz”

AK Parti İl Başkanlığı’nın ilçe ziyaretleri devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, bu hafta Tosya ilçesine ziyarette bulundu....

Esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan Ünlü, sahadan aldıkları talepleri karşılamak için milletvekilleri ve teşkilatla birlikte olağanüstü gayret gösterdiklerini belirtti. İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklamasında; “Sahadan aldığımız istek ve talepleri karşılamak için milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Tosya’mızın daha iyi noktalara gelebilmesi için elimizden geleni samimi bir şekilde tevazu ve gayretle yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ÜNLÜ; “ENFLASYON KAYNAKLI FİYAT ARTIŞLARINI AZALTARAKİNSANIMIZI FAİZ BASKISINDAN KURTARACAĞIZ”

 

İlçe ziyaretleri programında bu hafta Tosya ilçesini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; “Her zaman olduğu gibi bu hafta da Tosya ilçemizi ziyaret ettik.  Esnaflarımıza ziyaretlerde bulunduk, hemşehrilerimizle hasbihal ettik. İnşallah bu ziyaretlerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Tabi sahadan aldığımız istek ve talepleri karşılamak için milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Tosya’mızın daha iyi noktalara gelebilmesi için elimizden geleni samimi bir şekilde tevazu ve gayretle yapıyoruz. İlçe başkanımız il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve teşkilatımız canhıraş çalışıyorlar. Ben ilçe teşkilatımızın bu heyecanından dolayı oldukça mutluyum. İlçe teşkilatımız bize umut aşılıyor. Bunun için de dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tosya halkı sağolsunlar hem Cumhurbaşkanımızın hem de AK Parti kadrolarının her zaman yanında yer aldılar. Biz de onların bu teveccühüne daha da fazla layık olmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte Tosya ilçemizde çalınmadık kapı bırakmayacağız. Hemşehrilerimizin istek ve taleplerini dinlemeye devam edeceğiz. Malum dünyanın içinden geçtiği ekonomik bir süreç yaşanıyor. Bu durumun ister istemez ülkemize de yansımaları oluyor. Ziyaretlerimiz sırasında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Yeni Ekonomi Modelini de hemşehrilerimize anlatma fırsatı buluyoruz. Yeni modelle birlikte yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı çalışma ortamına giriyoruz, yeni bir ekonomik bakış açısı getireceğimiz bir sürece giriyoruz. Enflasyon kaynaklı fiyat artışlarını azaltarak ve insanımızı faiz baskısından kurtarıp üretime yönelik bir modeli öne çıkarıyoruz. İnşallah bunu halkımızın da desteğiyle başaracağız” dedi.

 

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN GENİŞLETİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Ünlü; “Geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğumuz organize sanayi bölgesiyle ilgili çalışmalarımıza da hız vermemiz gerekiyor. Bu konuda yapacağımız daha çok iş var. Ormandan aldığımız arazinin dışında alınması gereken 700 dönümden fazla özel mülkiyet alanlarını da bir şekilde kamulaştırmamız gerekiyor. Özel İdare, Belediye ve diğer paydaşların da buna hazırlıklı olması gerekiyor. Bu konuyla da ilgili bakanlığımızla bir görüşme yaptık. Önümüzdeki günlerde bir ziyaret de gerçekleştirmiş olacağız. Biz Tosya’da güçlü bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Organize Sanayimizin genişlemesiyle birlikte istihdam, üretim ve ihracatı artıracak çok güçlü bir potansiyel ortaya çıkmış olacak. Bunu da değerlendirmek istiyoruz. Büyüyen ve güçlenen ülkemizde Tosya’mızın da bu büyümeden payını almasını istiyoruz. Tosya her zaman sanayi anlamında dinamik bir şehrimiz. Diğer bakanlıklarımızın da yatırımları ilçemizde devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

 

“AŞAĞIKAYI VE BAYAT SULAMA GÖLETLERİ BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”

Barajlarla ilgili de bilgiler veren İl Başkanı Ünlü; “Tarım alanlarımızı da sulamamız gerekiyor. Malum tüm dünyada kuraklık yaşanıyor. Bunun etkilerini Tosya’mızda en aza indirgemek için hem modern bir sulama sitemi oluşturmak hem de sulama kaynaklarının daha da artırılmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde paydaş kuruluşlar olan Tarım Müdürlüğümüz ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’müzle birlikte Tosya’mızın bu alandaki geleceğiyle ilgili çalışmayı daha da ileri noktaya taşımak istiyoruz. Yenidoğan ve Kayser yer altı barajlarımız tamamlandı. Önümüzdeki dönemde Aşağıkayı ve Bayat sulama göletleri bizim için son derece önemli. İkisi yaklaşık olarak 5 bin dekar alanı sulayacak bir yatırım olacak. Bu iki projenin toplam yatırım bedeli 200 milyon TL civarında. Yine Kösen Çayırı sulama projesi ihalesi de yapıldı. Kaleyakası ve Çaybaşı yer altı barajlarıyla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Bunlar da sulanmayan arazilerin suyla kavuşmasını sağlayarak daha verimli tarım potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlayacak. Akbük ve Çukurhan Göletlerimiz zaten devam ediyor, bunları da bir an önce bitirmek istiyoruz. Özellikle çeltik tarımıyla ilgili bizim Tarım Bakanlığımızdan tohum desteği talebimiz oldu. Önümüzdeki günlerde inşallah çeltik tarımının daha da güçlendirilmesiyle ilgili desteklerimiz olacak. Tabi bunun yanında Tosya’mızda çeltik tarımının daha az suyla daha fazla verim alınması adına bir alan tespit edip o alan üzerinde de bir çalışma yürüteceğiz. İl Tarım Müdürlüğümüzün yürüteceği bu çalışma çeltik tarımını daha ileriye taşıyacak bir çalışmanın inşallah başlangıcı olacak. Bu da ilçemiz için son derece önemli. Yakın zamanda konu başlığı sadece tarım ve sulama olan bir toplantıyı da Tosya ilçemizde gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

 

“TOSYALI HEMŞEHRİLERİMİZ EN NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİNE KAVUŞSUN İSTİYORUZ”

Tosya’daki sağlık çalışmalarına da değinen İl Başkanı Doğan Ünlü, şu ifadeleri dile getirdi; “Diğer taraftan Ankara’da yaptığımız ziyaretlerde hastanemizin daha geniş yelpazede halkımıza  hizmet vermesi anlamında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mamografi cihazı talep ettik, bu konunun da takipçisiyiz, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz istiyoruz ki Tosyalı hemşehrilerimiz en nitelikli sağlık hizmetine kavuşsun. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan sahadan aldığımız taleplerden birisi de İŞKUR şubesinin açılmasıydı. Bu konuyla ilgili de İŞKUR’la görüşüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları devam ediyor. Yine sahadan aldığımız taleplerden biri de iki ana okulunun yapılmasıyla ilgiliydi. Bu iki anaokulunun yapımıyla ilgili çalışmalar da yakında başlanacak. Kız İmam Hatip Ortaokulunun güçlendirilmesinin tamamlanması önem arz ediyor. Atatürk ve Yavuz Selim İlkokullarımız modern ve güzel binalarında hizmet vermeye başladılar biliyorsunuz. Yine Dumlupınar Ortaokulu’nun ihalesi yapıldı, yapım süreci de inşallah kısa sürede aşlayacaktır. Kız Meslek Lisemizin yerine ortaokul yapılmasıyla ilgili bir talebimiz daha var, bu konu da bizim için önemli. Diğer taraftan da organize sanayi bölgemizde burada çalışan personellerimizin çocuklarıyla ilgili bizden talepleri vardı. Bu talebi ilettik, yakın bir zamanda inşallah burada bir kreşi de ilçemize kazandırmış oluruz. Biz tüm yatırımları en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz. Gelen taleplerden biri de ekonomik ömrünü tamamlamış olan cezaevimiz. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanımızı ziyaret ettik. Kendisiyle yaptığımız görüşmede mevcut yerinin dışında daha büyük bir alan bulmamız gerektiği sonucunda ulaştık. Bununla ilgili arsa çalışmamızı da yakın bir zamanda tamamlamamız gerekiyor.”

 

“TOSYAMIZA YENİ TOKİ KONUTLARI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

 

TOKİ konutların yapılmasına yönelik girişimleri olduğunu belirten ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımlarına değinen ÜNLÜ konuşmasına şöyle devam etti; “Diğer bir konu da dördüncü etap TOKİ talebi. Bunun da Tosyalı hemşehrilerimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. En önemli konu uygun arazinin bulunması. Bu noktada da girişimlerimiz var. Yerini bulduğumuzda da Tosya’mıza yeni TOKİ konutları kazandırmak istiyoruz. Şehirlerin kimlik yapıları çok önemlidir. Sanayideki esnaflarımızın, özellikle marangoz esnafımızın sıkışık vaziyette çalıştıklarını gördük. Bununla ilgili de önümüzdeki süreçte yeni sanayi sitesinin oluşmasının da Tosya için önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabi burada yerel dinamiklerin de elini taşın altına koyması gerekiyor.  Bizler de elimizden gelen desteği vererek onların yanında olacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları devam ediyor. Yüzme havuzumuz biliyorsunuz yapımına başlandı ama havuzun yanında bir yatırım daha gerekiyor. Bu yatırım ek bir maliyet oluşturacak yatırım, bir fore kazık çalışması gerekiyor. Bu toplam maliyetin içinde olmayan bir çalışmaydı.  Bizim yaptığımız görüşmeler sonucunda inşallah oradaki fore kazık çalışmalarının da bakanlığımız tarafından destekleneceğinin sözünü aldık. Bunların yanında Tosya Kastamonu arasındaki yolun iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum