TEKNOFEST heyecanını yaşayacağız;

TEKNOFEST heyecanını yaşayacağız

2022’de Samsun merkezli Karadeniz’e kıyısı olan illerde yapılacak TEKNOFEST için hazırlıklar hız kazandı....

Program kapsamında Kastamonu’nun da bir yarışma etkinliği finaline ev sahipliği yapacağı öğrenildi.

 

Türkiye’nin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmek için yola çıkan, ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 2022 yılında Karadeniz’de yapılacak.

Samsun il merkezi baz alınarak Karadeniz’e kıyısı olan illerde yapılacak TEKNOFEST’te ilimizde bir yarışma etkinliği finaline ev sahipliği yapacak. 39 kategoride yapılacak yarışmalara son başvuru tarihi 28 Şubat 2022 olarak duyuruldu.

TEKNOFEST KASTAMONU İSMİYLE  ÇALIŞMA GRUBU KURULDU…

İlimizde de son yıllarda gençlerin ve teknolojiye meraklı büyük bir kesimin ilgi gösterdiği TEKNOFEST için Kastamonu Valiliği koordinesinde Kastamonu Belediye Başkanlığı, Kastamonu Üniversitesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, idareci, akademisyen ve uzmanlarından TEKNOFEST Kastamonu ismiyle bir çalışma grubu kuruldu.

Çalışma grubunun kuruluş amacı, Kastamonu’da TEKNOFEST duyurularının etkili şekilde yapılması, yarışmalara katılım düzeyinin ve elde edilen başarıların artırılması, takımların ihtiyaç duydukları desteklerin sağlanması, ilimizin ev sahipliği yapacağı etkinlik için de kurumlar arası koordinasyonun ve işbirliğinin sağlanması olarak belirlendi.  TEKNOFEST Kastamonu çalışma grubu ilk toplantısını KUZKA’da yaparak kurumlar arası planlama yapıldı. Bu kapsamda 28 Şubat 2022 tarihinde sona erecek yarışma başvurularının ilimizde ilgili kesimlere duyurulmasına ilişkin kurumların yapacağı çalışmalar belirlendi.

26 Ocak’ta yapılan ikinci toplantıda kurumların tanıtım çalışmalarına ilişkin yaptıkları çalışmalar anlatıldı ve yeni öneriler değerlendirildi. İkinci olarak 2022 yılında bir TEKNOFEST etkinliğine ev sahipliği yapacak TEKNOFEST için alan önerileri görüşüldü. Son olarak ilimizden yapılacak başvuruların takibi ve takımların ihtiyaçların belirlenmesine yönelik www.kastamonu.gov.tr  altında açılan portal tanıtıldı. İlimizden yapılan tüm başvuruların takibi için ve ihtiyaçların belirlenmesine yönelik önem arz eden bu portalın kullanılmasının önemi vurgulandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum