Hayvanlara her gün sıcak yemek veriyor;

Hayvanlara her gün sıcak yemek veriyor

Kastamonu’da pek çok kurum,soğuk kış aylarında yemek ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvan yemi bırakma çalışmaları yürütüyor....

Hayvan sever vatandaşlar da bu yardımdan geri kalmıyor. Hayvan severler soğuk kış günlerinde hayvanların unutulmaması için çağrıda bulunuyor. Azdavay İlçesi’ne bağlı Çömlektepe köyünde yaşayan Erman Yazıcı, havaların soğuması üzerine ‘Doğa ve sokaklardaki hayvanları unutmayalım’ çağrısında bulunarak, onlar için bir kap yemek ve su konulması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle soğuk havalarda hayvanların yemek ve su bulmakta zorlandığını söyleyen Yazıcı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla farkındalık seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

“BİR İNSANIN VİCDANINA ULAŞIP FARKINDALIK OLUŞTURABİLİRSEM NE MUTLU BANA”

Soğuk kış günlerinde hayvanların unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Erman Yazıcı, şunları dile getirdi; “Yeryüzünde hayvanlar insanlar olmasa da hayatlarına bir şekilde devam edecektir. Ancak hayvanlar olmadan biz insanların hayatlarını devam ettirme gibi bir şansımız çok yok. Hayvan ve insana acımasız olunduğu şu günlerde, insanların ellerini vicdanlarına koymaları gerektiğini düşünüyorum. Kış olması nedeniyle yemek bulmakta hayvan dostlarımız zorlanıyorlar. Her gün dostlarımız için kovalara sıcak yemek, kuşlar için yem bırakıyorum. Bunu da sosyal medya hesabımdan paylaşıyorum. Bunda hayrı ortaya çıkarmak değil niyetim. Ancak günümüz teknoloji çağı, bu sebeple en azından bir insanın bile vicdanına ulaşıp farkındalık oluşturabilirsem ne mutlu bana. Bu videoları da teşvik amaçlı yayınlıyorum.”

“DOSTLARIMIZI, SADECE BU SOĞUK GÜNLERDE DEĞİL, HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYALIM”

Köyde beslediği hayvanları olduğunu belirten Yazıcı; “Burası benim köyüm. Buradaki tüm hayvanlar da benim dostlarım. Ne yersem beraber yiyor, ne içersem birlikte içiyoruz. Onlardan zarar gelmez, aksine onlar bizlerin koruyucuları. Hepsi benim canlarım. Tavuklarım ve 2 köpeğim var. Bu köpeklere insanlık namına baktım ve bakmaya da devam edeceğim. Çünkü köpek dostlarımız sadece beni değil, olumsuzluklara karşı tüm köyü koruyorlar. Haliyle bizler gece uyuyoruz, ancak onlar bizleri korumaya devam ediyor, nöbetteler. Bu sadece bu hayvanlarla sınırlı değil nerede bir hayvan görsem aynı şekilde onlara yardımcı oluyorum. Bu beni mutlu ediyor. Dışarısı çok soğuk. Şuan tek kuruş gelirim yok, enflasyon almış başını gidiyor. Ancak yine de onların bakımını sürdürmeye devam ediyorum. Yağmur, kar günahsız olan, ağzı olup dili olmayan bu canların hürmetine yağdı. Ve tüm dünyaya hayat verdi bunu unutmamalıyız vermeye de devam ediyorlar. Onlarla geçimlerini sağlıyoruz onlar sayesinde besleniyoruz. O sebeple hayvan dostlarımızı, sadece bu soğuk günlerde değil, hiçbir zaman unutmayalım. Dünyayı güzelleştirecek olan merhamettir. Tüm canlara karşı içimizde merhamet olsa, dünya güllük gülistanlık bir yer haline gelir” dedi.

“HERKES KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRSE HER MAHALLE TERTEMİZ OLUR”

“Köydeki hayvanlar sahipli hayvanlardır tabi ki bakacaklar” düşüncesinde olanların da var olduğunu ifade eden Yazıcı; “Bu düşüncede olanlara sormak lazım:‘Maddi durumu yetersizken karda kışta Kaç cana bakıyor?’ diye. Bana kalırsa önce insanlar aynaya bakılmalı. Aynada her daim merhamet ve vicdan yansıması görüyorlarsa ne mutlu o şahıslara. Bu dünya merhamet üzerine kurulu. Kibir riyakârlık gaddarlık üzerinde olursa da yıkılacak. Herkes kendi kapısının önünü süpürse her mahalle hane temiz pak olur. O yüzden ben nereye gitsem bir hayvanı insanı kollamaya bakarım. Kendim ne yersem birlikte yiyoruz. Bu zorlu kış şartlarındahayvan dostlarımızı bir başına bırakmamamız gerekiyor. Onlar biz insanların gerçek dostu, yoldaşımız, sadakat dolular. O yüzden, çok değil az da olsa kış şartlarında bu canları kollarsak, baharlar, yazlar daha güzel gelecektir. Buralarda o canlar gezindiği sürece, gözüm asla arkada kalmayacaktır” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum