“Soruşturmada eksik, yanlış ve hatalar var”;

“Soruşturmada eksik, yanlış ve hatalar var”

2020 yılının Temmuz ayında meydana gelen Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın bulunduğu bağ evine yapılan silahlı saldırı ile ilgili soruşturma 13 ay sonra tamamlandı....

Belediye Başkanı Abdullah Çatal, beraberindeki avukatları; Hasan Gürbüz, Furkan Soydan, Harun Uğur, Taşköprü Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Soruşturmanın geç tamamlanmasının yanı sıra eksikliklerin olduğunu belirten Avukat Hasan Gürbüz, “Davası 1 yılı aşkın süre geçtikten sonra açıldı. Hukukçu gözüyle şunu ifade edebilirim, maalesef süreç yavaş işledi. Maalesef soruşturma aşamasında yapılmış çok eksik, yanlış ve hatalar var.Bu kadar geçen zamana rağmen, dosyanın içerisinde açık seçik bazı deliller olmasına rağmen onların peşine düşülmedi, eksik bırakıldı. Onları da kovuşturma aşamasında tamamlamaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“SANIKLARIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın avukatı Hasan Gürbüz; “Seçilmiş Belediye Başkanımıza silahlı bir suikast yapıldı. Öldürülmeye çalışıldı. Ancak soruşturma aşaması maalesef belediğimiz gibi geçmedi. Bazı deliller elimizin altında olduğu halde bunlara ulaşılmadı. Bazı sanıklara ulaşılmadı. İşin gerisi karanlık kaldı. Maalesef iddianame, adam öldürmeye teşebbüs olduğu halde, silahlı tehdit ve mala zarar vermekten açıldı. Yargılama sırasında adil bir yargılama yapılacağına inanmak istiyoruz. Kovuşturmanın genişletilmesi suretiyle ulaşılmayan sanıklara ve delillere ulaşılacağına ve eylemi yapanların eylemi azmettiren güçlerin ortaya çıkarılıp, en ağır şekilde cezalandırılacağına inanmak istiyoruz. Bizim bugünkü yargılamadan ve sonra devam edecek yargılamalardan beklentimiz budur” dedi.

“SÜREÇ MAALESEF YAVAŞ İŞLEDİ”

Dosyada 4 sanık olduğunu belirten Avukat Hasan Gürbüz; “2020 yılı Temmuz ayında oldu. Davası 1 yılı aşkın süre geçtikten sonra açıldı. Maalesef soruşturma aşamasında yapılmış çok eksik, yanlış ve hatalar var. Hukukçu gözüyle şunu ifade edebilirim, maalesef süreç yavaş işledi. Bu kadar geçen zamana rağmen, dosyanın içerisinde açık seçik bazı deliller olmasına rağmen onların peşine düşülmedi, eksik bırakıldı. Başkanın arabasına bırakılan bir not var. Onun üzerine zaten sanıklardan birinin bahçesine kazı yapıldı ve silah bulundu. Onda bazı isimler vardı, o isimlere yönelik soruşturma genişletilmedi. HTS kayıtları getirtilmedi. Bunun gibi ciddi eksiklerimiz var. Onları da kovuşturma aşamasında tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu.

“GEREKEN TÜM HUKUK MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ”

Avukat Gürbüz, bundan sonraki işleyecek olan süreci ise şu ifadelerle dile getirdi; “Bugün sanıkların savunmaları alınacak bizim onlara sorularımız olacak. Biz suçun vasfının adam öldürmeye teşebbüs olduğunu düşünüyoruz.  Mahkemeden görevsizlik kararı vererek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermesini talep edeceğiz.  Tabi daha sonraki aşamalarda tanıklar dinlenecek, keşifler yapılacak. Bizim kovuşturmanın genişletilmesi noktasında taleplerimiz var. Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için gereken bütün hukuk mücadelesini vereceğiz.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum