Kastamonu OSB’de Mesleki Eğitim Merkezi  İrtibat Bürosu açıldı;

Kastamonu OSB’de Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu açıldı

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesinde hizmet verecek olan OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu düzenlenen törenle kapılarını açtı....

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iş birliğiyle gerçekleşen, Organize Sanayi Bölgeleri’nde ‘Mesleki Eğitim Kursları’ açılmasına yönelik projenin toplu açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde ve OSB’lerin bulunduğu illerde eş zamanlı olarak yapıldı. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki programa ise Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kastamonu OSB Başkanı Enis Koç ile davetliler katıldı.

Kastamonu OSB Başkanı Enis Koç, konu ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Mesleki eğitim kurslarına Organize Sanayi Bölgelerinin de iştiraki ile eğitim alanında Organize Sanayi Bölgeleri de sorumluluk üstlenmiş oldu. Mesleki eğitim kurslarının OSB'lerde de verilecek olmasıyla öğrenciler hem yerinde eğitim görmüş olacak, hem de çalışma hayatına yönelik tecrübe ve fikir sahibi olacaklar. Ayrıca mesleki eğitim kurslarının istihdama ve üretime katkı sağlayacağı kaçınılmaz olup, fabrikalara ve işverenlere de kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında katkı sağlamış olacak. Böylelikle bölgemizin mesleki eğitim kurslarında bir durak olması, hem ilimiz istihdamı için, hem de bölgemizdeki fabrikalarımız için büyük bir avantaj olacağı düşüncesiyle tüm Türkiye için Mesleki Eğitim Merkezlerinin hayırlı olmasını bölgemiz adına temenni ederiz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum