İGM, satılan arsaların parasıyla makine alacak!;

İGM, satılan arsaların parasıyla makine alacak!

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı olağan toplantılarının 3’ncü birleşimi Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi....

Toplantının gündeminde, 2022 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde görev yapacak üyelerin seçimi, OSB ilave alanı içinde kalan kısımların Bölge Müdürlüklerine satışı ile ilgili İl Özel İdaresi'nin teklifi ile komisyon raporları yer aldı.

8 İLÇE'NİN MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYELERİ DEĞİŞTİ

Toplantının ilk gündem maddesinde 2022 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde görev alacak üyelerin seçimi yer aldı. Buna göre; Ağlı, Araç, Çatalzeytin, Daday, Doğanyurt, Hanönü, İhsangazi, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler, Tosya ilçelerinde değişim olmadı. Abana ilçesinde Altan Erdoğan, Celal Kaynar Mahir Çörüz; Azdavay’da Mustafa Yanık, İsmail Demirci; Bozkurt’ta Erol Nugay, Mustafa Yücetürk; Cide’de Havva Çetinkaya, İsmail Yılmaz, Bekir Sıtkı Şahin, Devrekâni’de Kenan Abdurrahmanoğlu, İrfan Ahmetoğlu, Yaşar Çelik; Merkez’de Yaşar Müdür, Sefa Kaya; Taşköprü’de Hakkı Özcan İlker Acar, Şenpazar’da ise İsmail Can, Recep Kılıç ve Sebahattin Acar olarak belirlendi. Meclisin oy birliğiyle kabul edildi. Pınarbaşı’nda da isimler değişmedi. Fikri Arı, Fevzi Kaval ve Ercan Somuncu olarak meclisin oylamasına sunulan isimler 1 red 41 kabul alarak oy çokluğuyla kabul edildi.

TAHSİS KARARI İÇİN HAIZRLANAN KOMİSYON RAPORLARI UYGUN BULUNDU

Gündemin ikinci maddesinde Doğanyurt ilçesi Akçabel Ky.Aş. Akçabel, Uyumlu mahallelerini sıhhi ve yeterli içme suyuna kavuşturabilmek amacıyla isale edilecek olan membalara ait tahsis kararı alınması ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi hakkında hazırlanan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporu görüşüldü. Meclis tarafından rapor, oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde Bozkurt ilçesinde Keşlik köyü merkez ve Çalıkoğlu mahallelerini sıhhi ve yeterli içme suyuna kavuşturabilmek amacıyla isale edilecek olan membalara ait tahsis kararı alınması ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi hakkında hazırlanan AR-GE Komisyonu Raporu görüşüldü. Rapor uygun görülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde Araç ilçesi Sofcular-Şiringüney Köyleri, Cide ilçesi Alayazı Köyü ve Pınarbaşı Üyükören köyünün sıhhi ve yeterli içme suyuna kavuşturabilmek amacıyla isale edilecek olan membalara ait tahsis kararı alınması ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi hakkında hazırlanan Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu Raporu görüşüldü. Rapor uygun görülerek oy birliğiyle kabul edildi.

PARÇAL; “BURADAN GELEN PARAYI, MAKİNE VEYA ARAÇ ALIMIYLA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Gündemin son maddesinde ise Aksinir köyünde bulunan ve İl Özel İdaresi’ne ait 3 adet taşınmazın Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesinde kullanılması için 4 milyon 418 bin 909 TL bedel karşılığında Bölge Müdürlüklerine satılması oy birliğiyle kabul edildi.Söz konusu durumla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İGM Başkanı Güray Parçal;“Bu arsalar yeni yapılacak ek organize sanayi ile ilgili Özel İdare’ye ait arsalar. Burada bir kamulaştırma yapıldı. Herkes bedelsiz bir şey isterde bizim kurumumuzun da ihtiyacı olan şeyler var. Normal yapılan kamulaştırma bedelleri üzerinde yaklaşık 65 liraya denk geliyor. Bu kaynağı da biraz daha makine veya araç alımıyla ilgili değerlendirmek istiyoruz” dedi.  




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum