“Yeni yıla zam kasırgasıyla girdik”;

“Yeni yıla zam kasırgasıyla girdik”

CHP Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Özlem Eylem Kurt, Türkiye’de pek çok kaleme üst üste getirilen zamlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı....

Kurt, yaptığı açıklamada, 2022 yılı emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlara da değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, vatandaşlara tuzak kurduğunu söyleyen CHP Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Özlem Eylem Kurt; “Erdoğan tüm bu zam kasırgasını, 31 Aralık gecesine saklayarak, bu ülkenin memuruna, emeklisine de büyük bir tuzak kurmuştur. Bu zamlar Aralık ayı içinde yapılsaydı, memurun, emeklinin 2022’de alacağı ücret ve aylıklara, enflasyon farkı olarak bu zamlar yansıyacaktı. Milyonlarca emekçiye yapılacak ücret artışları da bu zamlar dikkate alınarak belirlenecekti. Ama Erdoğan millete kurduğu bu kumpasla, millete karşı ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu fahiş zamların; emekliyi, memuru ezmesinin önünü açtı” ifadelerine yer verdi.

KURT; “ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ FİYATLARI ARASINDAKİ FARK GÖRÜLMEMİŞ BİR REKOR”

CHP Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri başkanı Özlem Eylem Kurt, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2022’ye girerken, muazzam bir zam kasırgası, milletimizi adeta silindir misali ezdi geçti. Erdoğan Şahsım Hükümeti zam oldu, zulüm oldu. Milletin üstüne çöktü. Hükümet, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, doğal gazdan elektriğe, harçlardan vergilere kadar, her şeye zam yaptı. 2022 için beslenen umutları, daha yıl başlamadan gasp etti.Ülke korkunç bir enflasyon kasırgasıyla karşı karşıya kalmış. Milletimizi kasıp kavuruyor. Ama işin kötüsü,üretici fiyatları 2021’de yüzde 80 artmış. Bu 2002 Şubat ayından bu yana, en yüksek üretici enflasyonu. Dikkatinizi çekiyorum 2002 Şubat ayından bu yana. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark, tam 44 puan. Bu bugüne kadar baktığımız serilerde görülmemiş bir rekor. Bu aynı zamanda üretici enflasyonundaki tsunaminin tüketici fiyatlarına daha henüz tümüyle yansımadığını da gösteriyor. Yine Erdoğan’ın yılbaşı gecesi yaptığı fahiş zamlar da, bu enflasyon rakamlarına yansımamış vaziyette. Dolayısıyla ‘Şubat ayında eksi çıkacak, Mart ayında şöyle olacak, 6 ay sonra herkes gülecek’ laflarını bir yere bırakalım. Enflasyonda zirvenin daha henüz görülmediğini bütün bu rakamlar ortaya koyuyor.Bunun devamının da çok acı olacağı, milletimize faturasının çok yüksek olacağı da görülüyor.”

“MİLLETİMİZDEN RİCA EDİYORUZ, HINCINI, ÖFKESİNİ ÖNÜNE GELECEK SANDIĞA SAKLASIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara tuzak kurduğunu söyleyen CHP Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Özlem Eylem Kurt; “Erdoğan tüm bu zam kasırgasını, 31 Aralık gecesine saklayarak, bu ülkenin memuruna, emeklisine de büyük bir tuzak kurmuştur. Bu zamlar Aralık ayı içinde yapılsaydı, memurun, emeklinin 2022’de alacağı ücret ve aylıklara, enflasyon farkı olarak bu zamlar yansıyacaktı. Milyonlarca emekçiye yapılacak ücret artışları da bu zamlar dikkate alınarak belirlenecekti. Ama Erdoğan millete kurduğu bu kumpasla, millete karşı ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu fahiş zamların; emekliyi, memuru ezmesinin önünü açtı.Erdoğan, memur ve emeklinin son zamlarla gasp ettiği bu hakkını mutlaka telafi etmelidir. Enflasyon farkına ilave olarak bir maaş artışı mutlaka vermelidir.Biliyoruz milletimiz çok yoruldu. Biliyoruz milletimiz çok kızgın. Milletimize rica ediyoruz. Hıncını, öfkeni önüne gelecek sandığa sakla. Bu kifayetsiz, beceriksiz,hükümetin ülkeyi yönetme kabiliyeti artık bitmiştir. Sandıktan kaçma imkânı da hiç kalmamıştır. O sandık milletin önüne çok yakın bir zamanda mutlaka gelecektir. İşte o sandık geldiğinde de elini korkak alıştırma, aşına göz dikenlere, cebine göz dikenelere, mutfağındaki tencereyi boşaltanlara, çoluğunun, çocuğunun geleceğini çalanlara, haddini bildirmelidir” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum