‘’Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor’’;

‘’Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor’’

Kastamonu-Çankırı Tabip Odası Başkanı Dr. Yusuf Öztürk, doktorların çalışma şartlarına yönelik yazılı basın açıklamasında bulundu....

"ÇALIŞMA ŞARTLARIMIZA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Yıllardır uygulanan sağlık politikaları hem toplumu hem hekimleri hem de sağlık emekçilerini tükenme noktasına getirdiğini ifade eden Başkan Dr. Yusuf Öztürk; "Çalışma koşullarımız her geçen sene daha da ağırlaşırken , gelirimiz eridi. Pandemi döneminde artan iş yükü ve hastalık riski; sağlık emekçilerinin tükenmesine ve ölmesine neden olurken , ‘’hakkınız ödenmez diyerek’’ süreç alkışlarla geçiştirildi. Ancak çalışma şartlarımıza tahammülümüz kalmadı. Türk Tabipleri Birliği olarak ‘’karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz’’diyerek başlattığımız mücadelemiz  güngeçtikçe büyüyor.Bu mücadele kararlılığımız ve birlikteliğimiz ; mesleğimize ve geleceğimize dair umutlarımızı da yeşertiyor. 15 Aralık Görev’imizde ülkenin dört bir yanından hekimlerle,sağlık emekçileriyle beraber uyarmıştık.Büyük bir dayanışma ve umutla , çalışma koşulları için özlük hakları için gelecekleri için iş bırakan hekimler ve sağlık emekçileri olarak bir kez daha ikaz ediyoruz.Algı yönetimini bırakın ve görevinizi yapın".

"GÜVENLİ ÇALIŞMA ŞARTLARININ SAĞLANMASINI İSTİYORUZ"

Umudumuzun ve mücadelemizin gücü haklılığımızdan gelmektedir diye vurgu yapan Öztürk: "Medya önünde hekimlere büyük müjde olarak duyurulan sözde hekim maaşlarında iyileştirme düzenlemesi,mecliste geri çekilmiştir. Kendi yaptıkları iyileştirmeye bile tahammül edemeyip geri çeken anlayışla mücadelemiz artarak devam edecektir. Yıllardır yoksulluk ve hatta açlık sınırına mahkum edilen hekimler ve sağlık emekçileri susmayacak ve mücadeleden vazgeçmeyecektir. Bizleri hangi şartlara mahkum ettiklerini görmeleri için TBMM ‘nin tatilden döndüğü bugün; bordrolarımızı TBMM Başkanı’na , TBMM Başkanvekillerine ve siyasi parti merkezlerine gönderiyoruz. Buradan tüm siyasilere sesleniyoruz: Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor, etmeyecek. Hak ettiklerimizi alana kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz artarak devam edecek.  Meclisin açılmasıyla birlikte taleplerimizin acilen görüşülmesini, insanca yaşayacak ,  emekliliğe yansıyacak bir ücret düzenlemesini ve güvenli çalışma şartlarının sağlanmasını istiyoruz" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum