Emekli maaşında son durum;

Emekli maaşında son durum

Asgari ücretteki artışın ardından gözler emekli maaşı zam oranına çevrildi. 2022 yılı Emekli maaşı zammı için heyecanlı bekleyiş başladı....

Emekli zammı için araştırmalar hız kazandı. SSK ve Bağkur emeklileri Ocak ayıyla birlikte emekli maaşlarına eklenecek zam tutarını araştırıyor. 3 Ocak'ta enflasyon verilerinin açıklanmasıyla SSK ve Bağ-Kur için 2022 emekli maaş zammı netlik kazanacak. Emekli maaşına enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Emekli maaşına yapılacak olan zam oranı 3 Ocak tarihinde netleşecek.

NEBATİ; "HAZİNE SIKINTI ÇIKARMAYACAK"

Zam oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; “Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış. Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak. Yapılacak düzenleme, bütçede disiplinsizliğe yol açmayacak. Ona göre hesap kitap yapılacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz” dedi.

2022 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

SGK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına gelecek zamla ilgili net bir rakam henüz telaffuz edilmedi. Bilindiği gibi SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zammın belirlenmesinde 6 aylık oranı etkili oluyor. Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zam da netleşecek. 2022 Emekli maaşı zammı henüz belli olmadı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum