Üretici de satıcı da arafta!;

Üretici de satıcı da arafta!

Dolar kurunun artışı ile birlikte tarım ürünlerinde de ciddi zamlar meydana gelirken, kurdaki düşüş sonrasında ise henüz beklenen indirim yapılmadı....

Yem ve tohumda kısmen indirim gerçekleşse de; üreticiler de doların daha da düşeceğini tahmin ettiklerinden dolayı alımlarını günlük yapıyor. 

 

KOCAÇAM: ''YÜZDE 30 FARK KOYARAK SATMAK ZORUNDAYIZ''

Yaklaşık 18 yıldır tohum, yem, ilaç gibi tarım ürünleri satan Ali Osman Kocaçam, piyasadan endişe duyduklarını belirtti.

Firmaların ürün vermekte çekindiğini ve dolardaki dalgalanmanın bitmesini beklediklerini söyleyen Kocaçam, eski fiyat üzerinden de satış yapamadıklarını söyleyerek, ''Gelen müşterilere fiyat belli değil diyoruz, dolar zirveyi görünce zaten satışlar durdu. Müşterilerin çok ihtiyacı olursa günlük fiyatın üzerine yüzde 30 fark koyarak satmak zorunda kalıyoruz. Hammaddelerin tamamı yurt dışından geliyor bize bu yüzden satışını gerçekleştirdiğimiz her ürünü dolar endeksli olarak temin ediyoruz”dedi.

''KAR EDEMEZSEM, SADECE SERMAYEYE ÇALIŞIRIM''

Satışını yaptığı ürünlerin fiyatlarını geçtiğimiz yılla kıyaslayan Kocaçam, “Örnek verecek olursam geçen yıl 50 TL üzerinden satışını gerçekleştirdiğim mera tohumu, bu yıl yaşanan ekonomik kriz sebebiyle 75 TL üzerinden gelen müşterilerime satıyorum. 75 TL kurtarır mı maliyetimi, ani dalgalanmalar olduğu için onu da bilemiyorum.  Kar edemezsem sadece sermayeye çalışırım” ifadelerinde bulundu.

GAZİOĞLU: ''DÜŞÜŞ GERÇEKLEŞTİ, TALEP YOK''

Dolar kurunda düşüşün yaşanması üzerine yem fiyatlarında çuval başına 50 TL gerileme olduğunu belirten Gazioğlu işletmecisi Gökhan Gazioğlu; ise  “Gübre fiyatlarında da yüzde 30’luk bir düşüş gerçekleşti fakat herhangi bir talep artışı olmadı. Müşteriler hala doların biraz daha düşeceğini bekliyor. İki gündür biraz hareketlilik var, müşteriler doların biraz daha düşeceğini düşündüğü için temkinli yaklaşıyor yirmi çuval alacaksa bir çuval yem alıp gidiyor” dedi. 







Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum