“Şiddet endişesiyle yaşamak istemiyoruz”;

“Şiddet endişesiyle yaşamak istemiyoruz”

Türk Eczacılar Birliği (TEB) İkinci Başkanı Ecz. İ. Orkun Yılmaz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Başkan Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, bu tarz olayların son bulmasını ve hukuki önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Başkan Yılmaz açıklamasında; “Biz eczacılar korumak, iyileştirmek ve yaşatmak için kesintisiz ve nitelikli sağlık-ilaç hizmeti sunarken her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile yaşamak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi....

“KASIM AYINDA 17 ŞİDDET VAKASINDA 25 SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDETE MARUZ KALDI”

TEB İkinci Başkanı Ecz. İ. Orkun Yılmaz, sağlık çalışanlarına yapılan sözlü ve fiziksel saldırıları eleştirerek, şu açıklamalarda bulundu; “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ülkemizde son yıllarda ne yazık ki kronik bir sorun haline gelmiştir. 2021 yılı ‘Sağlık Çalışanları Yılı’ ilân edilmiş olmasına rağmen sağlık çalışanlarına şiddet azalmak bir yana her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz Kasım ayı boyunca kayıtlara geçmiş 17 şiddet vakasında 25 sağlık çalışanı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık çalışanları Pandemi tehdidi altında tüm olumsuz şartlara rağmen fedakârca topluma hizmet sunmaya çalışırken bir yandan da kendi can güvenliklerini korumaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda gün geçmemektedir ki eczacılarımız ve eczane çalışanlarımız şiddetin hedefi olmasın.”

“HUKUKİ DÜZENLEMELER DAHA FAZLA VAKİT KAYBETMEDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Başkan Yılmaz, eczane çalışanlarına yönelik yakın tarihte şiddet olaylarının yaşandığını belirterek bu olayları şöyle anlattı; “1 Aralık Salı günü Ankara’da bir meslektaşımızın eczanesinde personeli ile birlikte sözlü ve fiziksel saldırıya uğramasının üzerinden daha 24 saat geçmemişken dün de Adana’da bir eczacımıza ve eczane teknisyenlerine saldırıda bulunulmuştur.Sağlık çalışanlarını güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren bu gidişi artık durdurmanın zamanı gelmiştir.  Biz eczacılar korumak, iyileştirmek ve yaşatmak için kesintisiz ve nitelikli sağlık-ilaç hizmeti sunarken her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile yaşamak istemiyoruz. Sağlıkta şiddete ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için geniş kapsamlı politikalar geliştirmek elzemdir. En başta da cezasızlığın şiddet faillerine cesaret verdiği göz önünde tutularak koruyucu, önleyici ve caydırıcı hukuki düzenlemeler daha fazla vakit kaybetmeden hayata geçirilmelidir. Türk Eczacıları Birliği olarak saldırıya uğramış meslektaşlarımıza ve eczane çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; başta meslektaşlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin normalleşmesine asla izin vermeyecek, konunun ısrarlı takipçisi olacağız.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum