KÜ'de ‘Mehmet Âkif’ paneli;

KÜ'de ‘Mehmet Âkif’ paneli

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen, "İstiklal Marşı'nın Kabul Yıldönümü ve Mehmet Âkif Yılı Etkinlikleri" kapsamında “İstiklâl Yolunda Mehmed Âkif ve Kastamonu Nasrullah Kürsüsünden Seslenişi” isimli panel, Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi....

Katılımın yoğun olduğu panele, Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin, İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan ile akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan KÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, “Mehmet Âkif, İstiklâl yolunda ki faaliyetleriyle Milli Mücadelemizin manevi önderleri arasında yer alır. Milli Mücadelenin önemini Kastamonu da ve özellikle Nasrullah Camii’nde, o kürsüde halkımıza etraflıca anlatmıştır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuşmacılar kürsüye davet edildi. Oturum başkanlığını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün yaptığı panelde, Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun “Âkif'in Hayatı, Ahlaki Faziletleri ve Fikirleri”, KÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Yılmaz “Mehmet Âkif Ersoy'un Kastamonu Günleri”, Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan “Âkif'in İstiklâl Yolundaki Misyonun İstikbâle Yansımaları” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. Panel, konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

        


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum