Kastamonu, konut satışında 49’ncu sırada;

Kastamonu, konut satışında 49’ncu sırada

TÜİK Başkanlığı 2021 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistikleri verilerini açıkladı....

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından verilen bilgiye göre Kasım ayında Kastamonu genelinde 759 adet konut satıldı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,3 oranında arttığı görüldü. Kasım ayında Kastamonu, konut satış sayısı bakımından 49’ncu il oldu.

 

KASTAMONU’DA 152 ADET İPOTEKLİ KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞTİ

Kasım ayında Kastamonu genelinde ipotekli konut satışları 152 adet olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içinde payı yüzde 20,0 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 77 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 75 tanesinin ise ikinci el satış olduğu görüldü. Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,2 oranında artarak 607 adet oldu. Kasım ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 80,0 olarak hesaplandı.

KASTAMONU’DA 394 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

Kastamonu genelinde ilk defa satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,7 oranında artarak 365 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 48,1 olarak açıklandı.

Kastamonu genelinde ikinci el konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,1 artarak 394 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 51,9 olarak açıklandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum