Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’ndan 10 Aralık’a özel konser;

Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’ndan 10 Aralık’a özel konser

10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi’nin 102’nci yılı etkinlikleri kapsamında, Kastamonu Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Salonu’nda Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sahne aldı....

Konsere Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu ve eşi İlknur Vidinlioğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve Kastamonu halkı katıldı. Solist Bahar Çalık ve Haydar Farabi Felamur’un söylediği şarkılar, yoğun ilgiyle dinledi.

ÇAKIR; “HARİKA BİR KONSER HEM YÜREKLERİMİZE HEM KULAKLARIMIZA HİTAP ETTİNİZ”

Vali Avni Çakır, konser sonunda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi; “Kastamonu Milli Mücadele’de çok önemli bir şehir, Samsun gibi, Çanakkale gibi Dumlupınar gibi. Milli Mücadele, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz Türk Milleti’nin yaşadığı tüm beldelerdeki insanlarımızın büyük katkısı ile kazanıldı. Burada da Samsun’a gazi Mustafa Kemal’i ağırlamak Anadolu’ya onu güçlü bir şekilde göndermek düştü.  Kastamonu’ya, hem askerlerimizi gençlerimizi göndermek hem de İstiklal Yolu diye adlandırdığımız, Milli Mücadele’deki silah ve cephanelerin, cephe hatlarına göndermek düştü. Bunu da Şerife Bacıların, Halime Çavuşların bulunduğu bu güzel belde, gayretiyle görevini yerine getirdi ve mili mücadeleyi kazındık. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Harika bir konser hem yüreklerimize hem kulaklarımıza hitap ettiniz. Muhteşem bir ekipsiniz birbirinize çok yakışıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Konser, Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu tarafından konser ekibine hediye takdimiyle son buldu. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum