“Seneye ülke çapında kutlamanın zamanı gelmiş geçiyor”;

“Seneye ülke çapında kutlamanın zamanı gelmiş geçiyor”

10 Aralık Kadın Platformu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni akabinde Valilik makamı ve Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulundu....

Vali Avni Çakır, eşi Bahar Çakır ile birlikte 10 Aralık Kadın Platformu Derneği’ni ve beraberlerindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette AK Parti Milletvekili Metin Çelik’te yer aldı. Pandemi şartlarının devam ettiğini ve Kastamonu’nun daha geniş katılımlı etkinlikleri özlediğini bugünde gördüklerini ifade eden Vali Çakır; “Seneye her ilden kadınlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek bir etkinliğin hazırlıklarına şimdiden başlamamız gerektiğini görüyoruz. İnşallah seneye ülke çapında kutlamanın zamanı gelmiş geçiyor” diye konuştu.

ÇAKIR; “İLK FIRSATTA DAHA COŞKULU KUTLAMALAR YAPACAĞIZ”

10 Aralık tarihinin hem Kastamonu için hem de ülke için önemini vurgulayan Vali Avni Çakır; “Kastamonu’nun çok aktif bir şekilde lojistik üs olarak yer aldığı, İstiklal Yolu olarak haklı bir ün aldığı Milli Mücadelede tamda ihtiyaç duyulan zamanda Anadolu’nun işgaline karşı güçlü Kastamonu’da güçlü bir haykırış gerçekleşti. Bu haykırışı hem Türk milletine çok ciddi bir güç verdi. Gazi Mustafa Kemal ve tüm aziz şehitlerimiz Kastamonu’dan kadınlarımızın bu sesinin yükselişiyle çok büyük moral buldular. Bu anlamda da dünyada da çok önemli bir yer aldı. Çok gururlu bir gün. Pandemi şartları hala devam ediyor. Kastamonu’nun daha geniş katılımlı etkinlikleri özlediğini bugünde gördük. İnşallah seneye ülke çapında kutlamanın zamanı gelmiş geçiyor. Seneye her ilden kadınlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek bir etkinliğin hazırlıklarına şimdiden başlamamız gerektiğini görüyoruz. Bizde idareciler olarak hem bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için çabalıyoruz, hem de toplum sağlığını gözeterek, bir dengede tutmamız lazım. Toplum olarak aşılanmanda etkisiyle bir rahatlık oluştu ama tehlike henüz geçmedi. O yüzden bu düzeydeki katılımları kimse eksik anlamasın. İlk fırsatta daha coşkulu kutlamalar yapacağız. 1919’daki büyüklerimizi, aziz Türk Milletimizin annelerini rahmetle ve minnetle anıyorum. Onların yaktığı meşale Anadolu’ya dağıldı. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, gençleriyle Milli Mücadelemiz zaferle taçlandırıldı ve ardında Cumhuriyetimiz ilan edildi” dedi.

Ziyarette bir sonraki yılda düzenlenecek olan 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi etkinliğine 81 il Valisinin eşleriyle ve 81 ilin Belediye Başkanlarının eşleriyle davet edilmesi önerildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum