Kastamonu Teknokent büyüyor;

Kastamonu Teknokent büyüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Daire Başkanlığı uzmanları Mimar Yunus Parlak, Şehir Plancısı Yener Akay, Sanayi ve Teknoloji Uzmanları Mustafa Kılınç ve Yunus Özmodanlı Kastamonu Teknokent’e önemli bir ziyarette bulundu....

Bakanlık uzmanlarının Kastamonu Teknokent ziyaretine; Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kasım Yenigün ile beraber KÜ TTO Proje Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Tabanlıoğlu, KÜ TTO Teknokent Akademi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal A. Küçük, KÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Erdem Zengin ve Harita Mühendisi Onur Barutçuoğlu eşlik etti.

Kastamonu Teknokent'in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı genişleme başvurusunun ön değerlendirmesi kapsamında yapılan ziyarette ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları ve genişleme talebinin gerekçeleri konuşuldu.

Toplamda 10 bin metrekarelik bir alana sahip olan Kastamonu Teknokent'in ilk faaliyetleri için geçici prefabrik bina inşa edilmiş, kısa zamanda tam doluluğa ulaşmıştı. 21 firmasıyla çalışmalarını yürüten Kastamonu Teknokent, 5  bin  metrekarelik alanda faaliyet gösterecek olan İdare ve Kuluçka Merkezi de yerinde ziyaret eden Bakanlık uzmanları önemli değerlendirmelerde bulundu. Proje uygunluğu ve teknik konularda istişarenin de yapıldığı teknik gezide yeni Teknokent binası uzmanlardan tam not aldı.

Yapılan görüşmede Kastamonu Teknokent Genel Müdürü Yenigün, yeni yılla birlikte yeni binasında hizmet vermek için gün sayan Kastamonu Teknokent'in, sahip olduğu vizyon ve yerel, bölgesel ve ulusal bazda yüklendiği misyonun gereği olarak amaçladığı kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için sahip olduğu alanın çok daha ötesinde bir alana konumlanarak etki alanını büyütmeyi amaçladığını vurguladı.

Teknokent aracılığıyla özellikle Kastamonu Üniversitesinin ihtisas konusu olan Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında eşgüdüm halinde çalışacak atölyelerin planlanması ve bölgenin var olan potansiyelini ortaya çıkaracak katma değerli ürünler konusunda yetkin Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri içinde önemli bir merkez konumuna taşımayı arzu ettiklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde genişleme alanı talebinin sonuçlanacağını belirten Bakanlık yetkilileri, ziyaretten büyük bir memnuniyet ve güzel temennilerle ayrıldılar. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum