Selzedeler 2022'de doğalgaza kavuşacak;

Selzedeler 2022'de doğalgaza kavuşacak

11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinden en yoğun etkilenen Bozkurt ilçesinde, sözü verilen doğalgaz çalışmamaları başlıyor....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Ağustos tarihinde Bozkurt ilçesindeki ziyaretinde, konuşmasının sonunda,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, Bozkurt ve Abana illeriiçin doğalgaz talimatı da vermişti. Bozkurt’ta ise doğalgaz çalışmalarıbugün itibariyle start aldı. Doğalgaz çalışmaları için açıklama yapan Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık; “İlçemizde devam eden kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projesiyle birlikte aralık ayında hat döşeme işlemlerine başlanarak inşallah 2022 yılı kışında ilçemizde doğalgaz kullanımına başlanacaktır” dedi.

YANIK; “İLÇEMİZDEKİ HAVA KİRLİLİĞİ DE ORTADAN KALKMIŞ OLACAK”

Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, ilçede başlayan doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bozkurt Belediye Başkanı Yanık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sel felaketinin hemen ardından 13 Ağustos 2021 tarihinde ilçemizi ziyaret ederek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımıza hitabında söz verdiği doğalgaz müjdesini, hitabının ardından koordinasyon tırında ilçemizle ilgili verilen brifingde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’mız Fatih Dönmez’e verdiği talimat doğrultusunda, doğalgaz projesi Kargaz Firması tarafından hazırlanarak hayat geçirilmeye başlandı. İlgili firmaya (Kargaz) doğalgaz depolama yerinin tespit edilmesiyle birlikte ilçemize döşenecek hatların boruları sahaya getirildi. İlçemizde devam eden kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projesiyle birlikte aralık ayında hat döşeme işlemlerine başlanarak inşallah 2022 yılı kışında ilçemizde doğalgaz kullanımına başlanacaktır. Diğer enerji kaynaklarına göre çok daha verimli güvenilir ve çevre dostu olan enerji kaynağının kullanıma girmesiyle birlikte ilçemizdeki hava kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum