UCİM artık Kastamonu’da;

UCİM artık Kastamonu’da

Çocukların ihmal ve istismarı ile mücadele sürdüren, Türkiye genelinde 55 ilde yapılanmasını tamamlayan ve 50 binden fazla gönüllüsü bulunan sivil toplum kuruluşu Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Kastamonu’da da faaliyetlerine başladı....

Yaklaşık 6 aydır Kastamonu ilindeki üye sayısını arttırmak için gönüllüler ile çalışan UCİM, Kastamonu ilinde de yapılanmasını gerçekleştirdi. Kastamonu UCİM’in mevcut durumda Hukuk Koordinatörlüğü, Eğitim Koordinatörlüğü ve Rehabilitasyon Koordinatörlüğü de kuruldu. Kastamonu UCİM’in İl Sorumlusu ve Hukuk Koordinatörlüğünü Av. Nazlı Yılmaz Kaçar, Eğitim Koordinatörlüğünü Güzin Ezra Süzer, Rehabilitasyon Koordinatörlüğünü ise Özlem Yıldız yapıyor.

UCİM Kastamonu Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Kastamonu il merkezi ve ilçelerinde yer alan çocuklara yönelik her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak için tüm gücü ile çalışmaya hazır olduğu ifade edildi. UCİM Kastamonu geçtiğimiz akşam Zoom üzerinden gerçekleştirdiği üye toplantısında, UCİM faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

“UCİM’İN 55 İLDE, 50 BİNİ AŞAN GÖNÜLLÜ ÜYESİ MEVCUT”

Konuyla ilgili UCİM Kastamonu Temsilciliği’nden yapılan basın açıklamasında UCİM Derneği hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;UCİM, çocukların sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak, çocukları her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak, bu olayların yaşanmasının önüne geçmek amacı ile kurulmuş bir dernektir.UCİM hiçbir kâr amacı gütmemektedir. 50 bini aşan gönüllü üyesi, Mersin Merkez binası, Antalya, Erzurum’da bulunan temsilcilik ofisleri ile İzmir’de bulunan Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Merkezi ve 55 ildeki gönüllü yapılanması ile ülke çapında faaliyette bulunmaktadır.Derneğin kurucuları Saadet öğretmen (Dernek Başkanı) ve Yücel Ceylan (Başkan Yardımcısı), çocuk istismarı ile mücadeleyi ülke genelinde ve dünyada sürdürmek için UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ni 2017 yılı Temmuz ayında resmen kurmuşlardır.”

“UCİM KURUCUSU SAADET ÖZKAN , ‘ULUSLARARASI KADIN CESARET ÖDÜLÜ’ ALDI”

Dernek Kurucusu Saadet Özkan hakkında da bilgilendirmelerde bulunulan açıklamada;  “Derneğimizin kurucularından olan öğretmenimiz Saadet Özkan; İzmir Menderes’te görev yaptığı ilkokuldaki okul müdürünün yıllarca ve pek çok çocuğa karşı gerçekleştirdiği istismarı ortaya çıkaran, bu yöndeki çabası ve iz sürmesi sayesinde ilgili kişinin yargılanarak 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını sağlayan kahraman bir öğretmendir. Saadet Öğretmen, bu çabası ile yurt içinde çocuk istismarı konusundaki farkındalığı zirveye taşıdığı gibi 2017 yılında, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın elinden ‘Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü’ de almış, 3 Aralık 2019 tarihinde Türkiye’nin önemli dergilerinden biri olan Elle Dergisinin düzenlediği ELLE STYLE AWARDS töreninde ‘Yılın İlham Veren Kadını’ ödülünü de almıştır” denildi.

“UCİM, PEK ÇOK GÖNÜLLÜ AVUKATI İLE MAĞDUR ÇOCUK VE AİLELERE DESTEK SAĞLAR”

Derneğin amaçları hakkında yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi; “Derneğimiz; toplumsal bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının yanı sıra bünyesinde barındırdığı pek çok gönüllü avukatı ile mağdur çocuk ve ailelere, hâlihazırda görülmekte olan davalarda hukuki destek, gönüllü psikologları eliyle ise psikolojik destek alınması konusunda rehberlik hizmeti vermekte, pek çok gönüllü üye eliyle yurdun dört bir yanında sahada, üniversitelerde dernek üyesi gönüllü öğrencilerle, yerel yönetimler ve özel şirketlerle iş birliği içerisinde bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadır.UCİM, çocuk istismar ve ihmali konusunda disiplinler arası kongre, konferans, seminer, eğitim çalışmaları ve benzeri toplantılar düzenler, çocuk istismar ve ihmali konusunda yayın yapar veya bu alanda yayın yapan kişi veya kuruluşlarla işbirliği sağlar. Çocuk istismar ve ihmali ile ilgili çalışma ve bilimsel araştırmaları destekler, çocuk istismar ve ihmalini önleme amacıyla ilgili kuruluşlarla işbirliği yapar, çocukların yetişmesi eğitilmesi ile ilgilenen kişilerle bu alanda hizmet veren kuruluşlarda çalışanlara gerektiğinde danışmanlık yapar, çocukların haklarını koruyan kuruluşlarla işbirliği yapar.Çocuk istismarı mağdur çocukların şikâyet, takip ve hukuki her türlü iş ve işlemlerinde mağdurlara destek olur, ilgili işlemleri takip eder.

“UCİM, ÇOCUKLAR VE AİLELERİNE DESTEK OLUYOR”

Yapılan açıklamada, UCİM’in çocuklara ve ailelerine destek olduğu belirtilerek; “UCİM çocuklara ve ailelerine destek olur.Ailelere bilgilendirme, psikolojik destek, hukuki yardım ve destek, rehabilitasyon başta olmak üzere gerekli tüm desteği vermektedir. Çocuklara bilgilendirme, eğitim, öğretim, fiziksel ve psikolojik tanı, teşhis, tedavi ve destek, hukuki yardım ve destek, rehabilitasyon başta olmak üzere gerekli tüm desteği vermektedir” denildi.

UCİM’E NASIL ÜYE OLURUM?

UCİM’e üye olmak isteyenlerin, www.ucim.org.tr web sitesi üzerinden ücretsiz bir şekilde üye olabileceği belirtilerek,“Siz de Kastamonu’daki çocuklara ses olabilirsiniz” denildi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum