"Olumsuz durumlara karşı hazırız";

"Olumsuz durumlara karşı hazırız"

Ulaştırma Memur-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Metin Tiraki, Kastamonu Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve gerçeğini aratmayan uçak kazası tatbikatını değerlendirdi....

Tiraki, ekiplerin tecrübe kazanmasına vesile olan tatbikat ile birlikte, olası olumsuz durumlara karşı hazır olunduğunun mesajının verildiğini söyledi.

"EKİPLERİN BİRBİRLERİ İLE OLAN KOORDİNASYONU DİKKAT ÇEKTİ"

Havalimanı'nda yapılan tatbikat hakkında değerlendirmede bulunan Tiraki, “2 Aralık 2021 tarihinde Kastamonu Havalimanı Müdürlüğümüz ARFF Şefliği öncülüğünde gerçekleştirilen uçak kaza kırım ve geniş katılımlı ateşli yangın tatbikatı ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Tatbikatta senaryo gereği Kastamonu İstanbul seferine hazırlanan yolcu uçağı kalkış esnasında 18 pist başında ormanlık alana düşmüştür. Olaya ilk müdahaleyi havalimanı ARFF personeli gerçekleştirmiştir. Yangınlar söndürülür iken bir yandan ARFF ve UMKE personeli tarafından yaralılar kurtarılmaya başlanmıştır. AFAD tarafından uçakta bulunan ve kaza sonrası ormanlık araziye düşen şüpheli paket bulunmuştur. Olay yeri emniyeti havalimanı güvenlik personeli havalimanı emniyet şube müdürlüğü personeli ve il jandarma komutanlığı personeli tarafından sağlanmıştır. Tatbikata aktif olarak 110 personel ve 8 Kurum ve Kuruluş katılmıştır. Tatbikat alanına gelen ekiplerin gerekli olan güvenlik, arama kurtarma ve birbirleri olan koordinasyonu dikkat çekmiştir” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum