Aman dikkat! Sağanak yağış ve toz taşınımı geliyor;

Aman dikkat! Sağanak yağış ve toz taşınımı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını yayımlayarak önemli uyarılarda bulundu. Sağanak yağış ve toz taşınımı beklenen bölgeleri tek tek açıklayan MGM, bu illerde yaşayan vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. İşte il il hava durumu ve detaylar......

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Salı öğle saatlerinde Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde ve Van’ın kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI

 Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Az bulutlu ve açık bir gün bekleniyor. Edirne’de sıcaklık 37°C’ye kadar çıkarken, İstanbul’da 32°C olacak. Kocaeli ve Kırklareli’nde de sıcaklıklar 36°C civarında seyredecek.

Ege: Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. İzmir 36°C, Manisa ise 40°C sıcaklık görecek. Muğla’da termometreler 38°C’yi gösterecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık bir gün bekleniyor. Adana ve Antalya’da sıcaklık 35°C civarında olacak. Isparta’da ise sıcaklık 37°C’yi bulacak.

İç Anadolu: Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Ankara’da sıcaklık 36°C, Eskişehir ve Konya’da ise 36°C olacak.

Batı Karadeniz: Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim. Bolu’da 33°C, Düzce’de 35°C sıcaklık bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava görülürken, öğle saatlerinde Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim. Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzeydoğusunda sağanak yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görülecek. Diyarbakır’da sıcaklık 41°C’yi bulacak.

Denizlerde Hava Durumu Fırtına beklenmiyor. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’de hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. Van Gölü'nde ise parçalı bulutlu bir hava hakim.

Kaynak: açıksöz

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum