Mehmet Akif'in tek kadın muhtar adayı!;

Mehmet Akif'in tek kadın muhtar adayı!

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin tek kadın muhtar adayı Nihal Turgut, 40 yıldır ikamet ettiği mahallesine talip oldu. Muhtar olma düşüncesinin 15-20 sene öncesine dayandığını dile getiren Turgut, muhtar seçilirse mahallesi için değişik fikirlere öncü olacak.  Sağlam ikili ilişkiler ve güçlü iletişim becerilerinin olduğunu söyleyen Turgut Mahallesi için elinden geleni yapacağını kaydetti. ...

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtar Adayı Nihal Turgut, 40 senedir ikamet etiği mahallesine talip oldu. Turgut aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin tek kadın muhtar adayı olmasıyla da dikkat çekiyor.

"MUHTAR ADAYI OLMA DÜŞÜNCEM 15-20 SENE ÖNCESİNE DAYANIYOR.."

Neden muhtar adayı olduğu sorusuna yanıt veren Turgut şöyle konuştu;  "Bu 15-20 sene öncesine dayanıyor. Çevrem çoktur, benimle yolda zor yürürsünüz. Hep birine mutlaka selam verip konuşurum. Arkadaşlarım bana hep derdi 'Muhtar gibisin, herkesi tanıyorsun' diye. Yardım yapmayı ve insanlara hizmet etmeyi çok severim. Okul aile birliği başkanlığı yaptım. Orada da çok aktif yer aldım. İkili ilişkilerde iyiyimdir. İnsanlarla iletişimim çok kuvvetlidir. En büyüğünden en küçüğüne. Herkes 'Neden olmasın' dedi ve 40 senedir oturduğum mahalleme muhtar adayı oldum."

"HİZMET İÇİN VAR OLMAK İSTİYORUM"

"Hiçbir yere dahil değilim, bir parti üyeliğim de yok. Kendi başıma elimden geleni yapıyorum. İnsanlara yardımcı olmayı çok seviyorum. Deprem zamanında 13 tane ev açtık, eşin dostun sayesinde. Elimden geldiğince etrafımdaki insanların da desteğiyle o kanalları çok güzel idare ediyorum. Bunları çok seviyorum. Artık evde oturmak istemiyorum. Hizmet için var olmak istiyorum."

"MUHTARIN EKSTRA BİR İŞİ OLMASIN"

Seçmeninden önemli bir talebi olduğunu dile getiren Turgut; "Özellikle kapılarını çaldığım insanlardan bir istirhamım var. Beni seçerler ya da seçmezler, hiç önemli değil. Muhtarın ekstra bir işi olmasın.  Ek işi olmayan birini muhtar seçsinler.  Bir muhtarın yapabileceği çok fazla şeyin olduğunu gezdiğim dönemde gördüm. Sadece park bahçe, belediyeye gidip bir şeyler istemek değil muhtarlık. Muhtarlık 'Ne yapabilirim' diye dert edinmektir. Mahallelime nasıl daha yararlı ve faydalıolabilirim bunu düşünmektir."

"KADIN KIRAATHANESİ PROJEMİZ VAR"

Muhtar seçildiği takdirde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde neler yapacağını açıklayan Nihal Turgut; "Kadınlarımız sadece kadınların gelebileceği bir kıraathane istiyor. Daha önce Kastamonu'da bir kadın kıraathanesi vardı. Ama yeri uygun olmadığı için çok tutmadı. Kadın kıraathanesi açmayı hedefliyoruz. Öte yandan sokak hayvanlarımız için harekete geçeceğiz. Barınak ve sahiplendirme yapabilmek amacıyla bir altyapı hazırlayacağız. Ayrıca çöp konteynerlerini yer altına aldırılmasını istiyor mahallelimiz.Bunu da yetkililerimizden talep edeceğiz. Ayrıca kadınlarımız için ebru, resim, el işleri gibi kurslar açtırmak hedefindeyim. Bunun için de görüşmelerimizi sağlayacağız. Belediyemizle yine görüşme sağlayarak Mahallemiz için kültür gezileri düzenlemek istiyoruz. Mehmet Akif Ersoy Mahallemizi kültürel anlamda da desteklemek amacıyla bu kültür gezilerini insanımıza sağlamak hedefindeyiz. Öte yandan yine mahallemizin katılımıyla piknik, spor müsabakaları gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istiyoruz. Muhtar evi yapılacakmış Tosya Yolu'na. Ben orada haftada bir, 15 günde bir ya da ayda bir olmak kaydıyla psikolog getirmek istiyorum. Bu o kadar çok hoşuna gitti ki hanımlarımızın. Konuşalım dertleşelim istiyorlar. Kuranı kerim okuması olacak. Haftada bir, 15 günde bir. Ölülerimiz için, Kastamonu'nun ölmüşleri için, evliyalarımız için.. Bir kuran okuma günü gerçekleştirmek istiyorum muhtarlık evimizde. Benim hizmet düsturum sadece hadi gideyim bir yol yaptırayım, kendimi göstereyim değil. Bunlar zaten olması gereken şeyler. Biz mahallemize nasıl daha faydalı olabiliriz, onların mutluluğunu ve mahalle kültürünün devamını nasıl sağlayabiliriz bunun üzerine yoğunlaşacağız."

"KADININ GÜCÜNE İNANIYORUM"

Tek kadın aday olmasını değerlendiren Nihal Turgut; "Kadın gücüne inanıyorum. Huriye Ablamız, Huriye Boyraz'ın kulaklarını çınlatmak isterim. Kadın kadının yurdudur der. Bir kapıyı çaldığında,  muhtar sadece 'Hadi geldim sen bugün bana oy ver' demek değil. İnsanların gönüllerine dokunmak demektir.  Her evin bacası ayrı tüter. Hakikaten öyle çaldığın kapının arkasında neyle karşılaşacağını bilmiyorsun. İnsanlar kapılarının ardında nasıl hayatlar yaşıyor bunu bilemezsiniz. Evinde bir tas çorba bulamayan var. Bunlara inebilmek lazım. Bir erkek aday gelmiş kendi broşürünü koyup oradaki benim broşürümü almış. Ah be kardeşim orada benim azam oturuyor. Sen ne bileceksin? Ama ben çaldığım kapıda eğer düşmüşse kendi broşürümle birlikte düşen o broşürü de veriyorum.Gerek yok herkes adaletli bir şekilde hak yemeden yarışsın. Sandıkta girip başkası benim pusulalarımı alıp üstünü kapatmasın"

"TOSYA YOLU'NUN EN BÜYÜK SIKINTISI TOPLU TAŞIMA"

Turgut devamında; "Mahallemiz çok büyük bir mahalle. Çocuk çok fazla.  Tosya yolunda genç nüfusumuz çok fazla. Çok cana yakın insanlar. İnşallah gerçekten hizmet edebileceğini düşündükleri kişilere oy verirler. Bu ben olmak mecburiyetinde değil, herkes olabilir. Yolları yapılsın, parkları yapılsın, kıraathaneleri olsun.   Tosya Yolu'nun en büyük sıkıntısı toplu taşıma. Tabi ki seçimden sonra belediyemiz o konuya el atacaktır. Kimin geldiğinin önemi yok ama bu sorunu herkes ile getiriyor. Toplu taşıma büyük sorun. Otobüsün geçmediği yerler var. ev yapılmış ama otobüs geçmiyor. Böyle bir şey olmaz. Çoluk çocuk var okula gidiyorlar. Üst geçit isteniyor. Her yere üst geçit olacak diye bir şey yok. Belli prosedürler var çünkü. Geçtiğimiz günlerde ölümlü bir kaza oldu mahallemizde. Daha öncede orada çocuk vefat etmişti. Hız kesici yapılabilir. Bu tarz şeyler yapılmalı. Tosya yolunda hiçbir peyzaj çalışması yok. Burada bir peyzaj çalışması yapılmalı. Bunu da yaptırmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Sadece Tosya Yolu değil, kendi oturduğum sokakta da çok ciddi eksiklikler var. Işıklandırma, çocuk parkları..." dedi.

"VATANDAŞ MUHTAR BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Nihal Turgut, muhtar seçildiği takdirde mahallelinin artık 'Muhtarı göremiyoruz' demeyeceğini belirterek;  "Ben site yöneticilerimle birlikte bir grup kuracağım. Yöneticilerimle haberleşip, ayda bir kere vatandaş muhtar buluşması gerçekleştireceğim. Bunu da vatandaşımızın oturduğu siteye giderek yapacağım. Derdi sıkıntısı olan kim varsa onlara görüşeceğim, notlarımı alacağım. Bir muhtar vatandaş buluşması gerçekleştireceğiz. Kurumlarla köprü kuracağız. Kurumlarla da aram çok iyidir. İletişimim kuvvetlidir. Ben her yere girip çıkan biriyim. Okullarla aram çok iyidir. İkili ilişkilerim kuvvetli olduğu için buna güvenerek bu yola çıktım. En önemlisi de zaten insan ilişkileri. "

"HAK EDEN KAZANSIN"

Turgut son olarak; "Bana çıktığım bu yolda sonsuz destek veren başta sevgili eşime ve değerli dostlarıma ve tüm mahallelime teşekkür ediyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Hak eden kazansın diyorum. "

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum