Kuzeykent'te önemli gelişme!;

Kuzeykent'te önemli gelişme!

Kuzeykent Mahallesi'nde önemli bir gelişme yaşandı. Kastamonu'da sadece 2 adet bulunan doktorlu ambulansın biri Kuzeykent'te görevlendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, bu hizmete vesile olmanın gurur verici olduğunu dile getirerek; "Kuzeykent Mahallesi Kastamonu'da 2 tane bulunan doktorlu ambulanstan bir tanesine sahip olmuş oldu" dedi....

"KASTAMONU'DA 2 TANE BULUNAN DOKTORLU AMBULANSTAN BİR TANESİNE SAHİBİZ"

Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Kastamonu'daki birçok hizmetin merkezi olan mahallemiz, sağlık camiasında hizmetlerinin de merkezi haline gelmek üzere. 4,5 yıldır hem hastanemizle hem hastanemiz çevresi ile gücümüz nispetinde ilgilenmeye çalıştık. Bunu bir görevden ziyade insanımızın sağlığı için anbean koşuşturan güzide sağlık camiasının yanında olmayı bir borç bildik. Sahada yürürken mahallemizi izlerken insanlarımızla sohbet ederken gördük ki sağlık alanında bir hizmet alternatifi daha var. Bu da doktorlu ambulans hizmeti. Sağ olsun İl Sağlık Müdürümüzün ve ekibinin de destekleriyle Kuzeykent Mahallesi Kastamonu'da 2 tane bulunan doktorlu ambulanstan bir tanesine sahip olmuş oldu. Bu hizmete de vesile olmanın gururuyla ve huzuruyla sizlerin sevgi ve muhabbetlerine talibiz" dedi.

DOKTORLU AMBULANS NEDİR?

Doktorlu ambulans, bir ambulansın içinde bir doktorun bulunduğu ve acil sağlık durumlarına müdahale edebilecek donanım ve ekipmanlarla donatılmış özel bir tıbbi araçtır. Normal ambulanslardan farklı olarak, doktorlu ambulanslarda hasta bakımı ve tedavisi için daha ileri tıbbi müdahaleler yapabilecek nitelikte bir doktor bulunur.

Doktorlu ambulanslar genellikle yoğun bakım ünitelerinden, acil servislerden veya hastanelerden hasta transferi yaparken veya olay yerindeki acil durumlarda kullanılır. Bu araçlar, acil durumlarda yaşamsal öneme sahip tıbbi müdahaleleri hızlı bir şekilde sağlayarak hastanın hayatını kurtarmaya veya durumunu stabilize etmeye yardımcı olur. Bu nedenle, özellikle kritik hastaların taşınması veya acil durumlarda profesyonel tıbbi yardımın gerektiği durumlarda doktorlu ambulanslar tercih edilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum