Üniversite öğrencileri zehirlendi; Kastamonu Valiliği devreye girdi!;

Üniversite öğrencileri zehirlendi; Kastamonu Valiliği devreye girdi!

Kastamonu Valiliği; geçtiğimiz gün Hüma Hatun Kız Yurdu’nda yaşanan gıda zehirlenmesi olayına ilişkin basın açıklaması yaptı. 216 öğrencinin zehirlendiği olayın ardından; tüm öğrenciler taburcu edildi…Kastamonu Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin zehirlenme olayına ilişkin araştırmaların devam ettiği öğrenildi....

Kastamonu Üniversitesi'nde öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan çok sayıda öğrenci, önceki gece yedikleri tantuniden zehirlenmişti.

Olay yerine giden çok sayıda ambulans tarafından hastaneye kaldırılan öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edilirken;  Kastamonu Valiliği'nin de olayın sorumluları hakkında ne tür bir işlem yapacağı ise bekleniyor. 

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’15.01.2024 Pazartesi günü saat 04.20’de Kastamonu İl merkezinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı kız öğrenci yurtlarımızın bir bloğunda kalan öğrencilerimiz, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile yurt idaresine başvurmuştur. Başvurular üzerine yurt idaresi bu öğrencilerimizin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne intikalini sağlamıştır.

Saat 23.08 itibariyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 216 öğrencimizin ayakta tedavileri yapılmıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir.’’

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum