Son 30 yılın en büyük zammı olabilir!;

Son 30 yılın en büyük zammı olabilir!

Asgari ücret zammı için artık nefesler tutuldu, tarafların bu hafta içerisinde üçüncü kez bir araya gelmesi beklenirken ay sonu yaklaşırken beklentiler daha da yükseldi....

Kulislerde konuşulmaya başlanan zam oranı heyecan yaratırken "Son 30 yılın en büyük zammı mı geliyor?" sorusu akıllara geldi. İşçi ve işveren kesiminin masaya oturacağı zam oranını açıklayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman, büyük bir beklenti oluştuğunu belirterek canlı yayında 2024 asgari ücret zammı için oran verdi.

Asgari ücret zammı için süre gittikçe daralırken, ortaya atılan yeni zam oranları kulisleri daha da hareketlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta başında ikinci kez bir araya gelirken; söz konusu görüşmede masaya bir rakamın gelmediği açıklandı. Aralık ayının ortası geride kalırken, 2024 asgari ücret zammının yaklaşık 10 gün içinde belirlenmesi bekleniyor. Yeni zam oranının 31 Aralık 2023'e kadar Resmi Gazete'de yayımlanması planlanırken, görüşme trafiği de hızlandı. Tarafların üçüncü kez bu hafta içinde yeniden toplanması beklenirken, ortaya atılan yeni zam oranı gündem yarattı.

TARAFLARIN MASAYA GETİRECEĞİ ZAM ORANI

A Haber canlı yayınına katılan Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman, söz konusu görüşmelerin yüzde 40 zam oranında başlayacağını iddia ederken, işçi kesiminin ise yüzde 60 oranıyla masaya oturabileceğini belirtti.

Duman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Muhtemelen en az yüzde 40 zam oranı değerlendirilecektir. O da işveren sendikaları açısından olacaktır. İşçi sendikaları ise belki masadaki görüşmelere yüzde 60 zam oranıyla başlayacaktır. 3 Ocak 2023'te açıklanan 2022 yılının yıllık enflasyonu yüzde 64.7 oldu. Şu anda da Merkez Bankası'nın yıllık enflasyon beklentisi yüzde 65."

"YÜZDE 60 ZAM ORANI GÜNDEMDE OLABİLİR"

Geçen sene asgari ücrete gelen zam oranı yüzde 55. Dolayısıyla şimdi de yüzde 60 zam oranı gündemde olabilir. 'Son 30 yılın en büyük zammı mı geliyor?' sorusu kulislerde konuşuluyor. Evet, böyle bir haber durumu da söz konusu. Eğer ki 2024 yılı içerisinde ayrı bir asgari ücret zam söz konusu olmayacaksa, o zaman 2024 enflasyonundan ön pay olarak yüzde 60'ları isteyen, bekleyen büyük bir kesim var. Burada da en önemli husus üçlü bir mutabakat olacaktır. Sürdürülebilir olacaktır. 2022 Ocak ayında Türkiye'de asgari ücret 4 bin 250 TL'ydi, 2023 Ocak ayında 8 bin 506'ya çıktı. Tam yüzde 100 artmıştı. Önümüzde geçmişten gelen bir örnek var. Enflasyon beklentisi de ortada ve örtüşüyor. Dolayısıyla yeniden böyle bir zamma yakın bakıyoruz."

Kaynak: Mynet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum