Cide’de ‘gaz’ atışması;

Cide’de ‘gaz’ atışması

11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla selden en çok etkilenen Bozkurt ve Abana ilçelerinin yanı sıra, Cide de doğalgaz çalışmaları kapsamına alınmıştı....

Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu'nun ilçenin doğalgaz çalışmaları kapsamına alındığını duyurmasının ardından AK Parti cephesinden yanıt geldi. 26. Dönem AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Mutlu'nun paylaşımının ardından ilçeye doğalgaz kazandırmak için yaptığı çalışmaları hatırlatarak; “Şimdi başardık diye algı yapan CHP Cide Belediye Başkanı, sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür et. Senin bu işte nokta dahlin yoktur” ifadeleriyle cevap verirken; Cide AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Aygen de; “İl Başkanımız sayın Doğan Ünlü ve Milletvekillerimiz sayın Hakkı Köylü Sayın Metin Çelik, konuyu yakından takip ederek çalışmaların başlamasına sebep olmuşlardır” ifadelerine yer verdi.

MUTLU; “BUGÜNE KADAR OLUMLU BİR CEVAP ALAMAMIŞTIK”

Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer vermişti; “Bugün, ilçemizin geleceği açısından sevindirici bir haber aldım. Göreve geldiğim ilk günden beri defalarca doğalgaz dağıtım şirketi KARGAZ ve Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'yla yazışmalarda bulunmamıza rağmen bugüne kadar çeşitli sebeplerden dolayı olumlu bir cevap alamamıştık. Ancak, üç gün önce KARGAZ'dan gelen yazıyla ilçemizin doğalgaz çalışmaları kapsamına alındığı tarafımıza bildirilmiştir. Doğalgaz hattının yapımı için belediye meclisimizden alınan kararlar, meclisimizde görüldükten sonra KARGAZ'a iletilecektir. Şimdiden, atılan bu ilk adım Cide'mize hayırlı olsun.”

DEMİR: “SENİN BU İŞTE NOKTA DAHLİN YOKTUR”

Belediye Başkanı Mutlu’nun paylaşımına tepki gösteren AK Parti 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir ise; “Cide Belediye Başkanı müjde diye bir paylaşım yapmış; ‘Cide’ye doğalgaz getiriyoruz’ diye. Doğalgaz gelmesi harika bir şey tabi ki, inşallah 2023 yılında gaz gelmiş olacak. Cide ilçemize doğalgaz gelmesi için 2017 yılında başlattığımız bir süreç; Dönemin Belediye Başkanı sayın Nejdet Demir ile birlikte BOTAŞ genel müdürünü ziyaret ettik resmî dosyamızı verdik. Nüfus kriteri önümüze geldi, ama yine de şartları zorlayacağız demişti. O günden bu güne nüfus artışı sorunu önümüze geldi ve nüfusu arttıramadık. Hatta mevcut belediye, eline yüzüne bulaştırdı ve nüfusta iki memur bunlar yüzünden memuriyetinden oldular. Ben size gerçeği söyleyeyim; Cide ilçemize doğalgaz gelmesi harika bir şey, çünkü kış nüfusu artacak ve hareket kazanacak. Buraya dikkat! Bozkurt ilçemiz ve diğer ilçelerimizde yaşanan sel felaketi nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımız Bozkurt ilçemize geldi. Burada bir vatandaş doğalgaz istiyoruz diye seslendi ve sayın Cumhurbaşkanımız orada söz verdi. Daha sonra AFAD Koordinasyon Merkezine geçildi orada (burası çok önemli) sayın Cumhurbaşkanımız, Enerji Bakanımız ve BOTAŞ Genel Müdürünü çağırdı yanına, şöyle dedi; ‘Sadece Bozkurt, Abana olmaz, Kastamonu tüm ilçelerine doğalgazı getirin. Bu halk bunu hak ediyor.’ KARGAZ yetkilileri ‘coğrafya zor efendim’ diye konuşunca ‘yapamazsanız başka firma bakın kardeşim’ diye BOTAŞ genel müdürüne seslendi. Ben oradaydım. Şimdi başardık diye algı yapan CHP Cide Belediye Başkanı, sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür et. Senin bu işte nokta dahlin yoktur. O gazı Cide’ye getirmeye senin gücün yetmez, ben başardım diye algı yapma. Senin yazdığın yazılar, BOTAŞ mevzuatı gereği sadece boş kağıttır. Kendiniz beceremiyorsunuz, boş mezar bulsanız dalıyorsunuz. Talimatı veren bu ülkenin Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İlçenin doğalgaza kavuşması için yaptıkları çalışmalara ve girişimlere dikkat çeken Ak Parti Cide İlçe Başkanı Mustafa Aygen de, şunları kaydetti; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile ilçemize doğalgaz getirilmesi ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. 27 Ağustos 2021 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza ilçemizin sorunu olan hava kirliliğinden bahsedip Şenpazar Belediye Başkanımız ile birlikte doğalgaz talebinde bulunmuştuk. Sayın Bakanımız bizleri kırmayıp çalışma başlatacağını söylemişti. İl Başkanımız sayın Doğan Ünlü ve Milletvekillerimiz sayın Hakkı Köylü, sayın Metin Çelik, konuyu yakından takip ederek çalışmaların başlamasına sebep olmuşlardır. İlçemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu projenin başlatılması talimatını veren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız sayın Fatih Dönmez'e, bizleri hiç yalnız bırakmayan konuyu çok yakından takip ederek projenin başlatılmasını sağlayan İl Başkanımız sayın Doğan Ünlü'ye Milletvekillerimiz sayın Hakkı Köylü ve sayın Metin Çelik'e çok teşekkür ederiz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum