Aday adayı mı oluyor?;

Aday adayı mı oluyor?

AK Parti kulislerinde “Hamit Serdar Yılmaz” sesleri…...

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hızla yaklaşılırken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da siyasi kulislerde belediye başkan aday adaylığı için hareketli günler yaşanıyor.

Kastamonu’da Milli Görüş denince ilk akla gelen isimlerden olan Avukat Hamit Serdar Yılmaz’ın ismi de bugünlerde Kastamonu Belediye Başkanlığı aday adaylığı için konuşuluyor.

Yıllardır Kastamonu’da aktif siyasetin içerisinde yer alan Yılmaz, 2015-2019 yılları arasında da Saadet Partisi İl Başkanlığı, 2020-2021 yıllarında da Yeniden Refah Partisi Kastamonu İl Eğitim Başkanlığı görevlerini yürütmüştü.

Halen arabulucu avukatlık görevine devam eden ve ABA Arabuluculuk ve Uzlaştırmacılık Merkezi’nde başkan yardımcısı olarak görev yapan Hamit Serdar Yılmaz, Kastamonu Barosu Disiplin Kurulu Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Şube Denetim Kurulu Başkanlığı ve Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütüyor.

HAMİT SERDAR YILMAZ KİMDİR?

1979 Nevşehir Kozaklı doğumlu olan Hamit Serdar Yılmaz; Nevşehir, Kayseri ve Kastamonu’da ilk ve ortaöğrenimini bitirdikten sonra 1998-2002 yıllarından Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi’nde hukuk öğrenimini tamamlamadı. Halen Kastamonu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimine devam eden Av. Hamit Serdar Yılmaz, ortaokul yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti içerisinde aktif görevlerde yer aldı.

2004 yılından sonra Kastamonu’da Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği’nde çeşitli kademelerde görev alan Yılmaz, 2010-2014 yılları arasında Anadolu Gençlik Derneği Kastamonu Şube Başkanı, 2014-2015 yıllarında Saadet Partisi Ankara il yönetim kurulu üyesi ve 2015-2019 arasında da Saadet Partisi İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2020-2021 yıllarında Yeniden Refah Partisi Kastamonu İl Eğitim Başkanlığı da yapan Hamit Serdar Yılmaz’ın ismi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Kastamonu Belediye Başkan aday adaylığı için geçiyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum