Rüzgara karşı ekmek kavgası;

Rüzgara karşı ekmek kavgası

Özellikle pandemi döneminde kıymetleri daha çok anlaşılan motosikletli kuryeler, yaklaşan kış ayı öncesinde soğuklardan çok 'müşterilerin tavırlarından' şikayetçi... Her türlü hava koşulunda müşterilerinin siparişlerini ulaştırmak için Kastamonu sokaklarında mesai harcayan kuryeler, her şeyden önce anlayış istiyor...

Özellikle pandemi döneminde kıymetleri daha çok anlaşılan motosikletli kuryeler, yaklaşan kış ayı öncesinde soğuklardan çok 'müşterilerin tavırlarından' şikayetçi... Her türlü hava koşulunda müşterilerinin siparişlerini ulaştırmak için Kastamonu sokaklarında mesai harcayan kuryeler, her şeyden önce anlayış istiyor. Zor şartlar altında çalışan ve her an kaza riskiyle karşı karşıya gelen kuryeler, bir taraftan siparişleri hızlı bir şekilde yetiştirmeye çalışırken, diğer taraftan da onları görmezden gelen araç sürücülerine karşı mücadele ediyor.

CANAL: ''HAVA KOŞULLARINI GÖRMEZDEN GELMESİNLER''

Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan Kısmet Tavukçuluk'ta kuryelik yapan İbrahim Çabal, havaların soğuk olduğunu ve kıyafetlerin de zaman zaman etkisiz kaldığını hatırlatarak, ''Kışları motosikletle ulaşım daha da zor. Düşünün iki teker üzerinde gidiyorsunuz ve tampon da sizsiniz kaporta da. Kış aylarında yerler kaygan olduğunda motosiklete zincir takamıyorsun. Bu durum kazalara yol açıyor. Rüzgara karşı vücudun arabanın ön camı gibi oluyor. Sürekli motosikletlesin ve hayatın süreli tehlikeyle karşı karşıya. Kastamonu’da araba sürücüleri motosiklet sürücülerini dikkate almıyor. Motosiklet sürücüleri yabancı bir cisim gibi görülüyor. Arabalar trafikte üzerimize geliyorlar bu da kaza riskini artırıyor. Motosiklet kullanmayı sevdiğim için, yaptığım işin eğlenceli geldiği zamanlar oluyor. Müşterilerimiz lütfen biraz daha duyarlı olsunlar. Paket servis isterken bulunulan hava koşullarını da görmezden gelmesinler” dedi.

SARIYEW: “ARABALARDAN ÇOK ŞİKAYETÇİYİM”

Kuryelik yaparak geçimini sürdüren Ferit Sarıyew ise motosiklet kullanmayı çok sevdiğini ve bu işi yapmasının temel sebebinin bu durum olduğunu söyleyerek, ''Kuryelik işinde arabalardan çok şikayetçiyim. Bizi görmezden geliyorlar.  Lütfen biraz daha duyarlı olsunlar. Kışın motosiklet dikkatli kullanılırsa kaza olasılığı da azalır. Soğuk ama bu işi sevdiğim için pek zoruma gitmiyor. İşimi severek yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Müşteriler paket söylerken ne kadar acele isterlerse o kadar geç gider. Bunun bilgisini de burada vereyim. Diğer kurye arkadaşlarımdan dikkatli olmalarını istiyorum. Hava soğuk lütfen temkinli olun'' diye konuştu.

KÜÇÜKER: “YOLLAR BETON, LASTİKLER YOL TUTMUYOR”

Kastamonu Üniversitesi'nde Gazetecilik öğrencisi Muhammet Küçüker de, yaptığı değerlendirmede yaklaşık 4 yıldır kuryelik yaptığını söyleyerek, ''Mesleğin iyi yönleri bir alana bağlı kalmamak ve her zaman hareket halinde olmak. En azından insanın kafası rahat oluyor. Kötü yönleri ise soğuk, yağmur, kaygan yollar ve trafik olmak üzere değerlendirilebilir. Daha önce bir kaza geçirdim. Soğukta ve yollar kaygan olduğunda mutlaka yavaş gidilmesi lazım. Bu konu da tecrübeliyim. İşe ilk başladığım zamanlar üşüyordum zorlanıyordum ama şimdi alıştım. Netice de 4 yıldır kuryelik yapıyorum. Kastamonu yolları beton olduğu için lastikler yol tutmuyor. Tek önlem işi aceleyle yapmamak.  Diğer kuryeler de lütfen ihmalsizlik yapmasın. Bir ihmal çok sayı da şey götürebilir" ifadelerini kullandı.

PİRCİOĞLU: ''HER TÜRLÜ HAVADA PAKETİ TESLİM ETMEK ZORUNDAYIZ''

İki çocuk babası Hüseyin Pircioğlu ise  geçimini sağlamak için bu işi yapmak zorunda olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “Müşteriler çok sabırsız ve bizi hiç düşünmüyorlar. Bu soğuk hava koşullarında üşümüyorum diyen yalan söylemiş olur. Motosikletle giderken soğuk içime kadar işliyor. Yazın bu iş daha kolay. Keşke her zaman yaz olsa demeden edemiyorum. Müşterilerden biraz daha anlayışlı olmalarını istiyorum. Doluda yağsa yağmurda yağsa biz istenen her paketi götürmek zorundayız. Müşterilere zaten her türlü fedakarlığı yapıyoruz onları düşünüyoruz. Lütfen onlar da bizi anlasınlar."




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum