İl Müdürü Gümüş'ten, Kastamonu'nun 'Kurs Fabrikası'na ziyaret;

İl Müdürü Gümüş'ten, Kastamonu'nun 'Kurs Fabrikası'na ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaret etti. Şube Müdürü Mücahit Kılınç' ın eşlik ettiği ziyarette Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebubekir Yiğit' ten yeni eğitim öğretim yılında açılan ve devam etmekte olan kurslar hakkında bilgi alan İl Müdürü Hasan Gümüş, kursları ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve yapılan çalışmaları izledi....

"BU FAALİYETLERİN BİREYLERE VE TOPLUMA OLAN FAYDASINI GÖRMEZDEN GELMEMELİYİZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, 20'nci yüzyıldan bu yana, dünyanın sosyal, ekonomik ve kültürel olarak çok önemli değişim ve dönüşümler yaşadığını belirterek; "Söz konusu bu değişimler bireylerin hayatları boyunca eğitim almalarını gerekli kılıyor. Bireylerin içinde bulundukları topluma ve bu hızlı değişimlere ayak uydurmaları, günlük hayatını topluma uyumlu bir şekilde sürdürebilmesi ve mesleğindeki gelişmeleri yakından takip edebilmesi kendini yenilemesi ile mümkün olabilirken, bireyin kendini sürekli yenilemesi ise ancak yaşam boyu öğrenme ile sağlanabilir. Hayat boyu öğrenmeyi sadece bireylerin boş zamanlarını doldurmak için gidilen kurslar, faaliyetler olarak görmemeliyiz. Bu faaliyetlerin bireylere ve topluma olan faydasını görmezden gelmemeliyiz. Hayat boyu öğrenme sonucunda bireyler ekonomide üreten konuma geçecek, iletişim kurma, problem çözebilme gibi yetkinlikler kazanacak ve dünyaya daha geniş çerçeveden bakabilme becerilerine sahibi olabileceklerdir.Halk eğitimi merkezlerimizdeki bu faaliyetler aynı zamanda geçmiş ve gelecek arasında bir köprü görevi görüyor. Böylece bize özgü motiflerle kültürel mirasımız geleceğe taşınıyor." dedi.

İl Müdürü Gümüş, öğretmen ve usta öğreticilere emekleri ve uğraşları için teşekkür ederek kursiyerlerin çalışmalarını inceledi. Kurslara yoğun ilgi gösteren ve el emeği göz nuru ürünler ortaya koyan kıymetli kursiyerleri tebrik eden Gümüş, çalışmalarında başarılar diledi.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum