Rusya yaptırımlara rağmen petrol ihracatını artırdı;

Rusya yaptırımlara rağmen petrol ihracatını artırdı

Rusya'nın ham petrol arzı G7 ülkelerinin Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara rağmen ilkbaharda yüzde 50 arttı....

Financial Times da (FT) yer alan haber Kper adlı analiz şirketinin verilerine dayandırıldı. Avrupa Birliği (AB), G7 ülkeleri ve Avustralya, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşa sağladığı finansmanı azaltabilmek için Rus petrolünün varil başına 60 dolardan pahalıya satılmasını engelleyen tavan fiyat uygulamasını 5 Aralık'ta devreye almıştı.

Ancak, Kyiv School of Economics'in (KSE) tahminlerinin yer aldığı FT'nin haberine göre Rus petrol gelirleri ham petrol fiyatlarındaki sürekli artış ve Rusya'nın kendi petrolüne uyguladığı indirimi azaltması nedeniyle yükselebilir. FT'nin gemicilik ve sigorta kayıtlarını analiz ettiği haberde deniz yoluyla taşınan Rus ham petrolünün neredeyse dörtte üçünün Ağustos'ta Batı'nın sigortası olmadan taşındığı görüldü.

Rusya, deniz yoluyla taşınan dizel ve motorin ihracatını Eylül'ün ilk 20 gününde Ağustos'un aynı dönemine kıyasla neredeyse %30 azaltarak yaklaşık 1.7 milyon tona indirdi. Rusya'nın geçen hafta duyurduğu pek çok ülkeye dizel ve motorin ihracatını geçici olarak yasaklama kararının da arzın daha fazla daralmasına yol açması bekleniyor.

Kaynak: DÜNYA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum