İşte Kastamonu'nun konut istatistikleri!;

İşte Kastamonu'nun konut istatistikleri!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Ekim ayında Kastamonu genelinde 560 adet konut satıldı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Ekim ayında Kastamonu genelinde 560 adet konut satıldı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 oranında arttığı görülürken; Ekim ayında Kastamonu, konut satış sayısı bakımından 52'nci il oldu.

107 İPOTEKLİ KONUT SATILDI

Kastamonu’da ipotekli konut satışları ise 107 adet olarak gerçekleşirken, diğer satış türleri sonucu 453 konut el değiştirdi. Ekim ayında Kastamonu genelinde ipotekli konut satışları ise 107 adet olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içinde payı yüzde 19,1 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 58 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 49 tanesinin ise ikinci el satış olduğu görüldü.

DİĞER SATIŞLAR YÜZDE 7,6 ARTTI

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,9 oranında artarak 453 adet oldu. Ekim ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 80,9 olarak hesaplandı.

290 KONUT İLK DEFA SATILDI

Kastamonu genelinde ilk defa satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,4 oranında artarak 290 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 51,8 olarak açıklandı.  

270 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

Kastamonu genelinde ikinci el konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,0 azalarak 270 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 48,2 olarak açıklandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum