Kastamonu’da odun, kömür hazırlıkları başladı;

Kastamonu’da odun, kömür hazırlıkları başladı

Kastamonu’da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşları yakacak talaşı sardı....

Kastamonu’da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, kışlık yakacak hazırlıklarını tedarik etmeye başladı. Doğalgazın olmadığı kırsal kesimde, vatandaşlar kışlık odun ve kömür ihtiyaçlarını almaya başladı. Kent merkezinde doğalgaza geçemeyen çok sayıda vatandaş, kömürcülerin yolunu tutuyor.

KASTAMONU ‘DA KIŞI GEÇİRMENİN YOLU 13 BİN TL

Kastamonu’da 4 ayı soğuk hava ile seyreden ve hava sıcaklığı eksilerde seyreden Kastamonu’da kışı geçirmenin yolu 10 bin TL'den geçiyor. Bir torba kömür vatandaşa, ortalama 150 TL’ye mal oluyor. 1 ton kömür ise, ortalama 8 – 13 bin arasında seyrediyor. Kastamonu’da torba odun fiyatları da 60 – 90 bandına kadar çıktı. Buna soba ve boru fiyatları da eklenince kışın faturası vatandaşa ortalama 14 bin TL'ye mal oluyor.

“KIŞ YAKLAŞTI, ZAM BEKLENİYOR”

Kastamonu’da kömür ticareti yapan işletme sahipleri, her gün zam beklendiğini dile getirerek şöyle bilgi aktardılar; “Geçen sene 100-110 arasında seyreden kömür fiyatları şimdi 150 TL bandına kadar çıktı. Şu anda Kastamonu’da kış gelmesiyle birlikte, zam yapılması bekleniyor. Kışın bu fiyatlarda kalmıyor her geçen gün zam geliyor. 90 TL’ye ticaretini yaptığımız ürünleri şimdi 150 TL’den satmak zorunda kalıyoruz. Odun fiyatlarında da aynı şekilde, geçen sene 40 liradan sattığımız kömürü şimdi 80 liradan satıyoruz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum