Kastamonu'da 6 Kızıl Geyik avlanacak: Bedeli 80 bin TL;

Kastamonu'da 6 Kızıl Geyik avlanacak: Bedeli 80 bin TL

Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kastamonu'da bulunan kızıl geyiğin avlanma şartlarını açıkladı. Karara göre bölgelere avlanacak hayvan yaşı, sayısı ve ücretleri gibi bir dizi kurallar duyuruldu. Kastamonu'da 6 kızıl geyik avlanacak. Şartlar ve avlanacak geyik sayısı haberimizde......

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2023 - 2024 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı Ek Kararı açıklandı. Karara göre bölgelere avlanacak hayvan yaşı, sayısı ve ücretleri gibi bir dizi kurallar duyuruldu. Kastamonu'da da Kızıl Geyik için 4 Eylül 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arası için avlanma süresi belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinde yayınlanan kararda; av kotaları belirlendi. 4 Eylül 2023 – 29 Şubat 2024 tarihlerini kapsayan sezonda, Kastamonu’daki  6 kızıl geyik için belirlenen avlak sahaları ise şöyle: Ballıdağ, Bayam, Çaldağ ve Karadere.

Ballıdağ’da 2, Bayam’da 1, Çaldağ’da 1, Karadere’de 2 olmak üzere toplamda 6 kızıl geyik avlanacak. Kızıl geyiklerin her biri için ilimizdeki avlanma ücreti ise 80 bin lira olarak belirlendi.

 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum