Kastamonu'da trafik kilit, esnaf bıkkın!;

Kastamonu'da trafik kilit, esnaf bıkkın!

Kastamonu çarşıda bulunan Topçuoğlu İzbeli sokakta tek yön olması gereken yolun çift taraflı kullanılmasından, kargo firmalarının yoğunluğu ve çift taraflı park yapılmasından dolayı yaşanan trafik sıkışıklığı esnafa ve vatandaşa zor anlar yaşatıyor....

Dükkanları için kendi araçlarına dahi ürün indirip bindiremediklerini dile getiren esnaflar, durumu defalarca yetkililere bildirdiklerini fakat bir geri dönüş alamadıklarını belirtti.


Kastamonu çarşıda bulunan Topçuoğlu Mahallesi İzbeli Sokak’ta dar caddenin çift şeritli kullanılması; sorunlara yol açıyor. Hali hazırda hareket etmenin bile zor olduğu sokağa, park eden araçlar da bölge esnafının işlerini zorlaştırıyor.

" BELEDİYEYE, VALİLİĞE, EMNİYETE BUNUNLA ALAKALI DEFALARCA KEZ DİLEKÇE YAZDIK"

Topçuoğlu esnaflarından Evren Candan yaşanan durum ile ilgili yaşadıkları zor durumu şu şekilde anlattı:

Karşılaştıkları sıkıntıları Belediyeye, Valiliğe ve Emniyete bildirdiklerini fakat geri dönüş alamadıklarını söyleyen Esnaf  Evren Candan: "Burası Topçuoğlu İzbeli sokak olarak geçiyor. Buraya çift taraflı park yapılması yüzünden kendi yükleme araçlarımızı dahi buraya sokamıyoruz. Normalde tek yön olması gereken bir cadde burası.Kargo firmalarının yoğunluğu, çift taraflı park ve dubalar yüzünden kendi ticari araçlarımıza mal yükleme ve bindirme yapamıyoruz. Belediyeye, Valiliğe, Emniyete bununla alakalı defalarca kez dilekçe yazdık. Buranın tek yön ilerlemesi gerekiyor ama karşıdan da geliş olduğu için ve dar olan sokağa araç bıraktıkları için çok sıkışıyoruz. Kaldırıma dahi araba bırakıyorlar bunu defalarca şikayet ettik ama herhangi bir geri dönüş alamadık." ifadelerini kullandı.

"BURANIN TEK ÇÖZÜMÜ, KAPAN KOYULMASI"

Sorunun çözümü için tek çözümüm çıkışlara kapan konulması olduğunu belirten Candan: "Tek çözüm kapan koyulması. Çıkışlara kapan konulması gerekiyor. Buranın tek yön işletilmesi gerekiyor. Fakat bir türlü düzeltilmedi. Herhangi bir çalışma yapılmadı." dedi.

"BURADAKİ BÜTÜN ESNAFLAR BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ"

Topçuoğlu esnafları olarak sorunun çözülmesini istediklerini dile getiren Candan: "Biz kendi çözümümüz olarak kapının önüne çiçek koymuştuk. Belediye çiçeklerimizi kaldırmış. Biz esnaf olarak buranın bir çözüme kavuşmasını trafik denetimlerinin arttırılmasını istiyoruz. Buradaki bütün esnaflar bu durumdan şikayetçi. Ayrıca yayalar için de yürüme zorluğu yaşanıyor. Kaldırımlara bile park yaptıkları için vatandaşın yürüyebileceği çok az bir alan kalıyor. Buradaki bütün esnaflar olarak artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz." diyerek çözüm talebinde bulundu. 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum