"Bu zafer tarihimizin en kritik dönüm noktasından biri";

"Bu zafer tarihimizin en kritik dönüm noktasından biri"

Vali Meftun Dallı, Kurtuluş Mücadelemizin başarıyla sonuçlanmasında, ülkemizin bugünlere gelmesinde tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biri 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Vali Dallı yaptığı açıklamada; "Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zafer, tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle, bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir" ifadelerine yer verdi....

"MİLLETİMİZ, HER TÜRLÜ YOKLUK VE İMKÂNSIZLIĞA RAĞMEN KAZANDIĞI ZAFERLE BU TOPRAKLARIN EBEDİ VATANIMIZ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA TESCİL ETTİ"

Vali Meftun Dallı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti;  "Şanlı tarihimizin köşe taşlarından biri olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 101'nci yıl dönümüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Milletimizin ve siz değerli hemşehrilerimin her birinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Büyük Taarruz, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlamış, 4 gün süren göğüs göğse çarpışmaların ardından, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaşmıştır. Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zafer, Türk Milleti’nin şehit kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde hiçbir boyunduruğu kabul etmeyeceğini gösterdiği, kendisine ömür biçen emperyalist niyetleri kursaklarda bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açtığı, tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle, 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan komutasındaki Türk Ordusunun Malazgirt’teki zaferiyle bize yurt kıldığı bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Bundan 101 yıl önce Dumlupınar’da şaha kalkan ve Büyük Taarruz’u zafere ulaştıran ruh, inanç ve irade, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de aziz milletimize çok daha güzel bir istikbal yolunda ilham vermektedir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve İnebolu ilçemiz üzerinden cepheye ulaştırdığı silah ve mühimmatla, Kurtuluş Savaşı’mızın zafere ulaşmasına büyük katkılarda bulunan Kastamonu’muzun yiğit ve fedakâr evlatlarını, vatanımız, bayrağımız, istiklâl ve istikbalimiz uğrunda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yâd ediyorum 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum