Dev proje hız kesmiyor;

Dev proje hız kesmiyor

Devlet Su İşleri (DSİ), Kastamonu’da yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor...

Devlet Su İşleri (DSİ), Kastamonu’da yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ’den yapılan açıklamada, Kastamonu merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığın kaydedildi. Açıklamada ayrıca; “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” denildi.

107,8 METRE YÜKSEKLİK, 42 MİLYON M3 SU DEPOLAMA KAPASİTESİ

Yapımı devam Kırık Barajı’nın son durumuyla ilgili bilgilerin de yer aldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Çalışmaları devam eden Kastamonu Kırık Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 75 bin 800 dekar tarım arazisinin sulanmasını ve Kastamonu’ya 13,82 hm3/yıl içmesuyu temini sağlanacak. Baraj derivasyon tünelinde kazı, beton, enjeksiyonlar ve tünel çıkışı sanat yapıları imalat ve gövde kazıları tamamlandı. Barajda gövde ve dolusavak imalatlarına devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 107,8 metre ve su depolama kapasitesi 42 milyon m3 olan Kırık Barajının tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 108 milyon 351 bin 608 TL katkı sağlanması hedefleniyor.”





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum