Gürdeniz ve Feyman'dan ‘100. Yılda İnebolu’ etkinliği;

Gürdeniz ve Feyman'dan ‘100. Yılda İnebolu’ etkinliği

Emekli Amiral Cem Gürdeniz ile uzun yıllar TRT’de haber spikerliği yapan Gülgün Feyman, 7 Ekim 2023 tarihinde İnebolu’da konferans verecek....

İnebolu Türk Ocağı binası, Cumhuriyetimizin 100. yılında önemli bir konferansa ev sahipliği yapacak. Emekli Amiral Cem Gürdeniz ile uzun yıllar TRT’de haber spikerliği yapan Gülgün Feyman, 7 Ekim 2023 tarihinde İnebolu’da konferans verecek.

İnebolu’nun tanıtımına ve sosyal faaliyetlere yaptığı katkılarla bilinen değerli hemşehrimiz Eyüp Kömeçoğlu’nun girişimleriyle Dolmabahçe Inner Whell Kulübü ve Dolmabahçe Rotary Kulübü tarafından 6-7-8 Ekim tarihlerinde ilçemizde 100. yıl etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak konferansta emekli Amiral Cem Gürdeniz ve ünlü televizyon spikeri Gülgün Feyman, Şerife Bacı’yı ve Milli Mücadele’de Türk kadınının kahramanlıklarını anlatacak.

Hemşehrimiz Eyüp Kömeçoğlu, Dolmabahçe Inner Whell Kulübü Başkanı Ferda Baycan ve geçmiş dönem başkanı Sim Akyüz ile birlikte etkinlik hazırlıkları için İnebolu’ya geldi.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar ile görüşen Kömeçoğlu ve misafirleri daha sonra Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir Yıldırım ile bir araya geldi.

Planlanan etkinlikle ilgili Kadir Yıldırım’a bilgi veren Eyüp Kömeçoğlu, 26 Nisan 1920’de Atatürk’ün Lenin’e yazdığı ve Milli Mücadele’ye destek istediği mektubun 99. yıl dönümü dolayısıyla 2019 yılında da İnebolu’da bir program düzenlediklerini hatırlattı.

Atatürk’ün Lenin’e yazdığı mektubun ardından Milli Mücadele’ye destek için gönderilen Sovyet yardımı silah ve cephanelerin büyük kısmının İnebolu’ya getirildiğini belirten Kömeçoğlu, “Atatürk’ün Lenin’e yazdığı mektupla Rusya’dan ve İstanbul’a gelen cephanelerin Türk kadının yaptığı fedakarlıkla alakalı bir etkinlik yaptık. İnebolu’yu ilk defa gören insanlar oldu. Biliyorlardı ama gördüler. Mektuptan haberleri oldu, İnebolu’yu sevdiler” dedi.

“TÜRK KADINININ ANILMASI İÇİN EN KUTSAL YER İNEBOLU”

Bu yıl yeniden bir etkinlik planladıklarını ifade eden Kömeçoğlu şunları söyledi: “Bu sene de Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Türk kadınının Şerife Bacıların anılması için en mukaddes yer aslında Kastamonu İnebolu. O yüzden burada bir etkinlik yapılmasını görüştük. Yaptığımız ziyarette de Kaymakam bey de sağolsun destek verdi. Inner Whell Kulübü olarak biz burada 6-7-8 Ekim’de etkinlik düzenleyeceğiz. 7 Ekim’de İnebolu Türk Ocağında Amiral Cem Gürdeniz ve Gülgün Feyman’ı konuk edeceğiz. Türk kadınını 100. yılda anacağız, Şerife Bacıları anacağız. Cem Gürdeniz’in dediği gibi İnebolu olmasaydı olmazdı. Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşındaki yeri bambaşka. O yüzden biz vefa duygumuzu bir kez daha burada hem tanıtım, hem başka katkılarla İnebolu’ya dokunmak, Kastamonu’ya dokunmak bizim için kıymetli. Ne mutlu ki o dönem bu etkinliği yapmışız burada. Tüm zorluklara rağmen. Ne mutlu ki bu insanlar buraları görmüşler, tarihimize bizim gibi sahip çıkmışlar. O yüzden ben İnebolu’nun bir evladı olarak çok mutluyum ve gururluyum.”

“80 KİŞİLİK BİR GRUPLA KATILACAĞIZ”

Dolmabahçe Inner Whell Kulübü Dönem Başkanı Ferda Baycan da açıklamasında, “Eyüp Başkanım bu konuda bize özellikle bana çok destek oldu. Ben çünkü bu kurumda çok yeniydim. Böyle bir faaliyeti yapabilmek için kapılar bize çok kolay açıldı. Burada bize çok yardımcı oldular. Hem 100. yıl hem Türk kadını, biz de bir kadın kuruluşuyuz, hepsi bir çatı altında olacak. Aynı zamanda Inner Whell’in 100. kuruluş yıl dönümü 2024’te. Bir sosyal derneğiz. Hepsi bir çatı altında olacak. Etkinliğe 80 kişilik bir grupla katılacağız. Katılımcılar için sembolik olarak İstiklal Yolu yürüyüşü organize edeceğiz. İstiklal Yolu ruhunu yaşamalarını istiyoruz” diye konuştu.

“BİR KÖY OKULUNA YARDIM YAPACAĞIZ”

Dolmabahçe Inner Whell Kulübü eski Başkanı Sim Akyüz de, bu tür etkinlikleri mutlaka bir yardımlaşma faaliyetiyle sonlandırdıklarını belirterek şöyle konuştu: “Kaymakam beyle konuştuk. Ve bunun neticesinde biz İnebolu’da kendisinden yardım  yapılabilecek bir köy okulunu önermesini istedik. O okula ne ihtiyaç varsa, giysi, kitap, ihtiyaç sahibi çok başarılı öğrencilere burs veya okulla ilgili herhangi bir şey. İlk başta bu projenin neticesinde bunu yapacağız ve okula artık biz bundan sonraki yıllarda da elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu kulüplerde hep bir etkinlik, proje gerçekleştiriyorsunuz ama onun sonucunda da bir fayda yaratmanız gerekiyor. Bu etkinlik ve projeden ufak da olsa bir fon elde edip bunu da bir yere aktarmanız gerekiyor. Bunun için yapılıyor bunlar. Hem Türk kadının anacağız, hem bu yardımı yapacağız.” 


Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum