Kastamonu'da öğrencilerin yüzü gülecek... Yüksek kiraya karşı  ‘yüksek kontenjan’;

Kastamonu'da öğrencilerin yüzü gülecek... Yüksek kiraya karşı ‘yüksek kontenjan’

Kastamonu Üniversitesi’nin 2023-2024 öğrenim yılındaki 3 bin 649 kontenjanına karşı KYK yurtlarındaki 2 bin 716 kişilik boş kontenjan; üniversite öğrencilerinin büyük kısmının devlet yurtlarında barınmasını kolaylaştıracak. Bir çok ilin aksine; yüksek bir kabul oranına sahip olan Kastamonu’da yüzde 40’lık boş kapasite, öğrencilerin yüzünü güldürecek....

Özellikle Kuzeykent Mahallesi’nde artan kira fiyatlarının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK yurtlarındaki boş kontenjanlar, öğrencilerin yüzünü güldürdü. Hali hazırda yüzde 40’ı boş olan KYK yurtlarında; 2 bin 716 kişilik daha yer mevcut.

Fahiş kira fiyatlarından dolayı yoğun bir talep olmaması durumunda; Kastamonu’da öğrenciler, yurt sıkıntısı yaşamadan öğrenim görebilecek.

 

2023-2024 Öğrenim yılı için ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre Kastamonu Üniversitesi’nde 12 fakültede 2 bin 665, MYO’larda ise 985 kontenjan bulunurken, KYK yurtlarındaki kontenjan ise bu rakama çok yakın.

İlimiz merkezinde bulunan bakanlık yurtlarından; erkek yurtlarının kapasitesi toplamı 2 bin 316 olup, bin 404 kayıtlı öğrenci, 912 boş yatak kapasitesi mevcut. Kız öğrenci yurtlarının merkezdeki kapasitesi 4 bin 610 olup, 2 bin 806 kayıtlı öğrenci, 1804 boş yatak kapasitesi bulunuyor.

 

ÖSYM tarafından açıklanan kılavuz verileri ile Kastamonu’da bulunan yurtlardaki boş yatak kapasitesi karşılaştırıldığında, yurda başvuran her öğrenci barınma ve beslenme hizmetinden yararlanabilecek. Ayrıca merkeze geliş-gidiş imkanı bulunan ilçe MYO öğrencileri de yurt imkanlarından faydalanabilecek.

Öğrenciler barınma ve beslenmenin hizmetlerinin yanı sıra yurtlarda gerçekleştirilen eğitim, sosyal, kültürel, sportif ve proje faaliyetlerinden de ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

 

 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum