"Maaş anlamında Türkiye'deki tek belediyeyiz";

"Maaş anlamında Türkiye'deki tek belediyeyiz"

Kastamonu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında zam protokolü imzalandı. Kastamonu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Vidinlioğlu; " Öyle zannediyorum Türkiye'de herhalde bu anlamdaki tek belediye biziz. Belirlediğimiz en düşük maaş tutarı 18 bin 300 lira oldu. Verdiğimiz sözde 'Biz kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, alım gücünü aşağı düşürmemeye gayret edeceğiz' demiştik. Bunun huzurunu yaşıyoruz. " ifadelerine yer verdi....

Kastamonu Belediyesi asgari ücret artışı sonrasında Kastamonu Belediyesi'nde en düşük işçi maaşının 16 bin 440 TL olarak açıklanmıştı. Başkan Vidinlioğlu rakamı yeniden revize ederek en düşük işçi maaşının 18 bin 400 TL olduğunu açıkladı.

"SENDİKAMIZIN BELİRLEDİĞİ RAKAMIN ÜSTÜNE ÇIAKRAK İŞÇİMİZİ KORUYALIM İSTEDİK"

Belediye İş Sendikası ile Başkanlık makamında protokol imzalayan R. Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Vidinlioğlu açıklamasında; "Enflasyonun çok artmaması adına sözleşmemizi biraz daha erkene çekelim ve bu aradaki makası tolere edelim istedik. O yüzden yaptığımız görüşmelerin neticesinde öncesinde açıkladığımız bir rakam vardı. O rakamla ilgili çok fazla beklentiyi karşılamadığı yönünde bir kanaat oluştu bende. Tekrardan oturup arkadaşlarla 'Daha başka bir şey yapabilir miyiz?' diye düşündük. Tabi sendikamızın da fikirlerini alarak, hatta onların belirlemiş oldukları rakamın da üstüne çıkarak, işçimizi koruyalım istedik" ifadelerine yer verdi.


"HİÇBİR İŞÇİMİZİN SIKINTI YAŞAMASINA RAZI DEĞİLİM"

Başkan Vidinlioğlu, İller Bankası payları ile ilgili tüm belediyelerin sıkıntı yaşadığını ve bu sıkıntının da bir süre daha devam edeceğini belirterek;  "Benim temel prensibim şudur, kendim özel sektördeyken de bu anlayış üzerindeydim. Belediye Başkanlığı görevimde de hala bu anlayış üzerindeyim.  Hiçbir işçimizin sıkıntı yaşamasına razı değilim. Hiçbir çalışanımızın sıkıntı yaşamasına gönlüm razı değil. İnsanlar evine ekmek götürürken çok fazla düşünmemeliler. Ceplerinde 3-5 kuruş da olsa paraları olmalı ki onlardan da gün içerisinde o verimi alabilesiniz. O anlamda fiyatlarımızı biraz daha revize ederek, bu hale getirdik. Öyle zannediyorum Türkiye'de herhalde bu anlamdaki tek belediye biziz. Belirlediğimiz en düşük maaş tutarı 18 bin 300 lira oldu. Personel Limitet Şirketi yarı çalışanlarımız için teknik personelin maaşı bundan bir miktar daha yüksek olacak. Bunun içine imar inşaat şirketinde çalışanlarımızı da koyduk. Bir de öteden beri var olan kadrolu işçilerimiz var. Onların maaşları da yaklaşık 24 bin 400 gibi bir rakama tekabül ediyor. Çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Verdiğimiz sözde 'Biz kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Alım gücünü aşağı düşürmemeye gayret edeceğiz' demiştik. Ben de bunun huzurunu yaşıyoruz. İnşallah çok daha huzurlu şekilde çalışmalarına devam ederler" dedi.

"15 BİN RAKAMINI HİÇ DUYMADIM"

Sendika Başkanı Mustafa Akbaş'ın 15 bin lira olması yönündeki iddialara da cevap veren Başkan Vidinlioğlu; "Sendikamızın elbette ki gayretleri oldu. Ancak ben 15 bin rakamını hiç duymadım. Sonuçta son verilen rakam makbul alandır. Ben inisiyatif aldım. Sendikamız da rakamın bu kadar çok olacağını tahmin etmiyordu. Çünkü imkanları da biliyordu. Biraz daha çalışanlarımız soluklansın diye ben inisiyatif aldım. Miktarı güncellemiş oldum" dedi.

"BEKLENTİMİN ÜZERİNDE OLDU"

Sendika Başkanı Mustafa Akbaş da kendisine yönelik bu iddialara cevap vererek;  "Normalde bizim sözleşmemiz 2024'ün 6'ncı ayında bitiyordu. Bu ara zam yüzde 10 artışımız vardı. Sendikamızın 15 bin diye bir ifadesi olmadı. 15 bin rakamı ağzımdan çıkmadı. Ama benim beklentimin üzerinde oldu. Çok teşekkür ederim. Bölgenin en yüksek maaşı bizim belediyemiz alıyor. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum