KAL-DER: ‘Kastamonu için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz’;

KAL-DER: ‘Kastamonu için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz’

KAL-DER BAŞKANI TUGAY CİVELEKOĞLU’DAN “ANADOLU JET” AÇIKLAMASI......

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Başkanı Tugay Civelekoğlu, Pegasus’un Ağustos ayında başlayacağı Kastamonu-Sabiha Gökçen Havalimanı seferleri kararının ardından, yine Ağustos ayı itibariyle Anadolu Jet’in de İstanbul Anadolu Yakası’na uçak seferleri düzenleyecek olmasının Kastamonu için çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, çaba gösteren herkese teşekkür etti.

Civelekoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kal-Der’in öncülüğünde 14 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Cumhuriyetimizin 2. asrında zirvedeki Kastamonu” temalı ikinci toplantımızda siyasi iradeyle sivil iradenin buluşmasına aracılık etmiş idik. Sonrasında düzenlediğimiz basın açıklamamızda da gündeme gelen konularla ilgili gerçekleşecek her neticeden kamuoyunu bilgilendireceğimizi ifade etmiş idik. Bu ikinci toplantımızda gündeme gelen kısa vadedeki konulardan bir tanesi olan Sabiha Gökçen Havalimanına sefer düzenlenmesi sorunu toplantımızdan sonra hafta içinde çözülmüş ve Pegasus firmasının da Kastamonu-Sabiha Gökçen seferlerine başlayacağını duyurmuştuk. Şimdi oluşan sinerjinin bir devamı olarak Anadolu Jet firması da Ağustos ayı içerisinde Kastamonu-Sabiha Gökçen seferlerine başlayacağını duyurmuştur. Bu kararın alınmasında ve hayata geçirilmesinde söz konusu toplantıya katılan sivil ve siyasi iradenin etkisi tartışmasızdır. Zira o toplantıya katılan değerli STK temsilcilerimiz sıkıntılarından bir kısmını siyasi iradeye ulaştırmıştır. Siyasi iradenin paydaşları da birlikte hareket etmiş ve AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’nün öncü olmasıyla Pegasus’la birlikte Anadolu Jet’te Sabiha Gökçen-Kastamonu arası uçuş seferini başlatmış ve Kastamonu’nun önemli olduğunu göstermiştir. Bu vesileyle toplantıdaki istişarenin neticesi için uğraş veren ve bir hizmetin daha Kastamonu’yla buluşmasına vesile olan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’ye teşekkür ediyoruz.”

“ARTIK KASTAMONU KENDİNE GELİYOR”

“Bu toplantı bir defa daha bizlere şunu göstermiştir: Artık Kastamonu kendine geliyor. Kastamonu’daki tüm siyasi partiler, tüm sivil toplum örgütleri çok değerlidir. Hepsinin Kastamonu’nun yarınları adına hayalleri, güzel düşünceleri vardır. Ki toplantıda yaptıkları yapıcı eleştiriler, kararlı duruş, samimi yaklaşım ve kardeşlik içindeki kabulleri ve toplantıdan sonrada gerek toplantıya katılan gerekse mazeretleri nedeniyle katılamayan temsilcilerin geri dönüşleri bunu göstermektedir. O toplantıdaki insanların hiçbiri kendisi için o toplantıya katılmadılar. Hepsi tarihe yön vermiş ecdat gibi Kastamonu için toplantıya katılarak tek yumruk olmuşlardır. Tek eksiğimiz bu hayalleri gerçekleştirecek ateşleme sistemidir. Biz KAL-DER olarak tüm siyasi partilerimizle, STK’larımızla hiçbir ayrım yapmadan tüm hakiki iradeyle Kastamonu’nun yarınları için ateşleyici olacağız. Toplantılarımızla işaret fişeğini fırlattık. Artık Kastamonu kendisine biçilen kılıfı yırtmıştır. Kastamonu’yu kendisinden menkul sayan birileri tarafından verilmeye çalışılan pasif rolü kabul etmeyeceğini göstermiştir. Ok yaydan çıkmıştır. Kastamonu’nun ilerlemesi, maddi-manevi kalkınması bu siyasi ve sivil iradenin amasız, nedensiz birlikteliği ile gerçekleşecektir. Önünde durmak isteyenler ise sel önündeki çer-çöp gibi inşallah yok olacaklardır. Gerçekleşen her netice Kastamonu’nun başarısı olarak tescillenecek ve kazanımlar siyasi ve sivil irade birlikteliğiyle kartopu gibi büyüyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kastamonu için çalışmaya hep birlikte yılmadan, usanmadan, vazgeçmeden devam edeceğiz.” 

KAL-DER Başkanı Tugay Civelekoğlu

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum